Småplock i juletider – en kavalkad

13 december, 2020
skogtillbord-jul-småplock-dec20

Lucia – och vi behöver all julig feelgood världen erbjuder. Småplock i juletider. Kryddiga, välkända smaker med hög trygghetsfaktor! Välkommen in i köket!

Idag serveras ett uppsamlingsheat med småplock i juletider. Vad säger ni om en knalligt gul, mild och krämiga saffranspannkaka? Eller kanske en osthappening med ugnsvarm brie, rostade druvor och nötter?

Har du känt doften av brända mandlar i det egna köket? Så enkelt att göra och underbart att knäcka den knapriga ytan. Prova!

skogtillbord-jul-småplock-dec20
Småplock i juletider. Det doftar kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika, saffran, brända mandlar och apelsin. Ingen tvekan..nu är det Jul igen!

Snickersbounty, oslagbart gott med en helt oväntad huvudingrediens. Dessutom kul att göra.

Och naturligtvis ska pepparkakan med. Jul är så mycket blandningen av kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika. Till detta ädelost om man vill. Jag gör en mild kräm med osten och crème fraiche. Honungsrostade nötter och glöggkokta fikon till, mmm!

Till sist mer kryddig pepparkaka i latteform. Varm, krämig, doftande och tröstande. Utstrålar ett övertygande löfte om att allt kommer ordna sig! Håll i, håll ut!

Småplock till jul

Saffranspannkaka

Ugnsvarm brie med rostade druvor

Brända mandlar

Snickersbounty

Ädelostkräm till pepparkaka

Pepparkakslatte

All gott! Hälsar Kat : )

Grönkålsgnocchi - vacker, julig, vego
Västerbottensostpaj - Toppettan!