Valborgsmeny – 2 * 3 rätter
Vintern rasat ut och vi firar med en valborgsmeny. Eller med ett par, tre olika faktiskt. Jag ger förslag och ni väljer. Det blir vårigt med fisk, kött eller vegetariskt som varmrätt. Välkommen in i köket!
Jag har plockat i arkiven och hittat lite smått och gott som kan passa alldeles utmärkt. Två förrätter, tre varmrätter och två desserter.
Jag har satt ihop tänkbara menyer, men självklart kan du pyssla ihop en trerätters efter egna preferenser eller nöja sig med två rätter eller en för den delen.
Här kommer mina förslag och recepten får du genom att klicka på länken.
Valborgsmeny 1
Förrätt: Sparris med bacon och rostade nötter
Varmrätt: Rådjurs- eller lammkotletter med ramslökssmör
Dessert: Ugnsbakad rabarber med salt nötkolasås
Valborgsmeny 2
Förrätt: Nässelsoppa
Varmrätt: Stekt lax i dill och citrussås
Dessert: Rabarbermazarin
Till dig som önskar en vegetarisk varmrätt föreslår jag sparrisrisotto. Receptet hittar du här.
Och nu ska jag kasta mig till lotten för att skörda just sparris som skjuter upp med en faslig fart. Allt gott! Hälsar Kat : )
0 kommentarer