Valborgsmeny – 2 * 3 rätter

29 april, 2019
Kategori:
skogtillbord-valborgsmeny-april19

Vintern rasat ut och vi firar med en valborgsmeny. Eller med ett par, tre olika faktiskt. Jag ger förslag och ni väljer. Det blir vårigt med fisk, kött eller vegetariskt som varmrätt. Välkommen in i köket!

Av eldar ser vi ingen i år. Får vi hoppas. Dessto mer tid blir det över för maten. Jag har plockat i arkiven och hittat lite smått och gott som kan passa alldeles utmärkt. Två förrätter, tre varmrätter och två desserter.

Jag har satt ihop tänkbara menyer, men självklart kan du pyssla ihop en trerätters efter egna preferenser eller nöja sig med två rätter eller en för den delen.

skogtillbord-valborgsmeny-april19
Mitt andra förslag till valborgsmeny har lax som gräddig huvudrätt. Nässelsoppa blir den perfekta förrätten och en rabarbermazarin serveras som grande final. Väldigt vårigt alltihop.
skogtillbord-valborgsmeny-april19
Till alla som föredrar en meny utan kött eller fisk kanske en sparrisrisotto kan passa som varmrätt. Nässelsoppa, sparrisrisotto och en rabarberdessert. Kan bli mitt eget förstahandsval.

Här kommer mina förslag och recepten får du genom att klicka på länken.

Valborgsmeny 1

Förrätt: Sparris med bacon och rostade nötter

Varmrätt: Rådjurs- eller lammkotletter med ramslökssmör

Dessert: Ugnsbakad rabarber med salt nötkolasås

 

Valborgsmeny 2

Förrätt: Nässelsoppa

Varmrätt: Stekt lax i dill och citrussås

Dessert: Rabarbermazarin

Till dig som önskar en vegetarisk varmrätt föreslår jag sparrisrisotto. Receptet hittar du här. 

Och nu ska jag kasta mig till lotten för att skörda just sparris som skjuter upp med en faslig fart. Allt gott! Hälsar Kat : )

Rabarbercheesecake - snabb fuskversion
Grillmarinad - en utredning