En skogsmulles dubbelliv

19 oktober, 2016
Kategori:
dubbelliv

Du borde bli mer personlig. Bloggen måste spegla mer av dig. ”Berätta något om dig själv! Dina läsare vill veta vem du är. ” Min mediacoach har talat. Fine tänker jag, men vill de verkligen det? Vill ni det? Okej, men det ni kommer möta är en person med ett dubbelliv. Välkommen hem till mig för en sneakpeak!

Läs mer

Rödkålssallad – en färgbombad hälsokick

17 oktober, 2016
rödkålssallad

Jag hade inte vågat, men naturen törs. Alltså den färgen! Jag kan inte få nog. Utsidans blanka veck. Och insidans makalösa mönster. Ljudet när man skär genom ett alldeles nyskördat kålhuvud. Öronbedövande vackert. Och smaken! Inte visste jag att rödkål är något av det sinnligaste man kan tänka. Välkommen in i köket!

Läs mer

Hasselbackspotatis – bästa tillbehöret

15 oktober, 2016
hasselbackspotatis

Idag blir det helgmat. Vi tar den enklaste råvaran och förvandlar den till en krispig, gyllenbrynt dängare på festbordet. Älskade potatis! Kökets förvandlingskonstnär som klarar allt från att vara mosig tröstemat en snuvig tisdag till att bli en självklar del av de fina kalasen. Välkommen in i köket!

Läs mer

Total fryskoll – jag har en plan

13 oktober, 2016
Kategori:
fryskoll

En bra plan är precis vad en samlare behöver. Älskar att fylla förråden och det som är kul går i en rasande fart. Lite väl fort ibland för när jag äntligen ska använda råvarorna känner jag mig som en förvirrad ekorre. Var fasen? Ska det bli schyst mat så måste jag helt enkelt ha koll på mina fryslager. Vad finns kvar och var? Välkommen in i köket!

Läs mer

Torkade äppelskivor och kanelsockriga äppelchips

8 oktober, 2016
äppelskivor

Den lilla, lilla pojken är orsaken. Rader av vackra äppelskivor hänger i taket. Rätt hemtrevligt och gott att veta att man har något schyst att bjuda på när han dyker upp. Lilla E som helt saknar tålamod förkastar genast idén. Vänta en evighet på något gott?! Nej, kan man göra chips av potatis och rödbetor går det säkert med äpple. Och det gjorde det. Välkommen in i köket!

Läs mer

Gröna tomater och het chutney

7 oktober, 2016
chutney, gröna tomater

Lilla E surar. Blir det aldrig höst, eller? Hon vill ha hundarna i sängen och drapera sig i halsdukar och ny jacka. Jäkla värme att hänga i. Och så en morgon är det vitt av frost på taken i den lilla staden. Kanalen ångar som den gör när hösten ramlar in. E gnolar och och jag får panik. Tomaterna! Hur blir det nu? Välkommen in i köket!

Läs mer

Kanelbullar – bulldagens bästa tips

4 oktober, 2016
Kategori:
kanelbulle

Kanelbullens dag! Ja, ja skratta ni. Jag vet bättre än någon att det låter som ett skämt. Kanelbullar och bakskola. sannerligen inte mina starkaste sidor. Men just därför! Det blir en utmaning. Vi grottar in oss i kanelbullebakets hemligaste vrår och låter de allra bästa guida på vägen. Jag har samlat tipsen och presenterar här: Bästa kanelbullen, en checklista. Välkommen in i köket!

Läs mer

Herr kantarell i nytt sällskap

3 oktober, 2016
Kategori:
kantarellmacka

Kantarell bara smörstekt. Kantarell och grädde. Kantarell och schalottenlök. Gamla godingar som vi känner igen, eller hur!? Men även om Herr kantarell klarar sig bra nästan helt själv så är han inte alls osocial. Där finns potential att bonda med nya, oväntade kompanjoner. Välkommen in i köket!

Läs mer

Allt om din söndagsstek

1 oktober, 2016
söndagsstek

Stek är ett ord som ofta används som om det handlade om en speciell köttdetalj. Det är inte alls ovanligt att man i ingredienslistan till ett recept kan läsa till exempel ”viltstek”. Men vad betyder det? Vi får väl reda ut saken och därför presenteras här lite stekvett. Välkommen in i köket!

Läs mer