Studentbuffé – friheten hägrar

9 juni, 2022
Kategori:
skogtillbord-buffé student-juni22

Studentbuffé – en av livets stora fester. Och en brytpunkt. Från en känd vardag in i ett nytt liv. Välkommen in i köket! Jag är stolt. Lilla E har gjort det. Så många år av flitigt pluggande och nu stundar nya tider. Ett annat sorts liv. Det blir säkert fler långa timmar vid läslampan, men nu firar vi de som gått. Buffé är givet. Och den ska bli något särskilt. Storslaget! Det här är inte bara studenternas tid. I juni firas och avslutas allt möjligt. Och därför kommer här en inspirationskavalkad.

skogtillbord-buffé student-juni22
Ett fat med lax kommer lastat, i gott sällskap av ostpaj och en sallad med lövtunna skivor filé och annat gott. Recept i länkar.

skogtillbord-buffé student-juni22
Potatissallad, laxsida och melonsallad är några av bufféns rätter. Se receplänkar.

Det första jag tänker är bröd och jag vet att lilla E älskar focaccia. Fortfarande ljummen ska den vara. Receptet jag brukar köra på finns vid länken här. Självklart måste vi ha potatissallad. En gjort på färskpotatis, det kan bli en variant med Caesardressing och recept finns här, eller så gör jag en mild variant med mormorsdressing och beskrivning på den ligger vid länken här. Tomatsallad missar jag inte heller och vill du ha inspiration finns recept här. Landets mest sökta recept? Ostpaj! Inte undra på det, enkel, smakrik med en blandning av spröd pajdeg och krämigt innehåll. Recept på den har du här. Lax får det bli kolla receptet på rimmad eller rökt lax med fänkål och citronmajonnäs eller kanske passar en citronmarinerad laxsida bättre? Lamm-, ox- eller fläskfilé i lövtunna skivor med ugnsrostade grönsaker, gröna blad och ett örtigt, brynt smulsmör blir får representera köttsidan av buffén. Recept finns här. Och till sist en enkel sallad med melon, gurka och fetaost. Fräscht och enkelt vid länken här. Enn relevant fråga är mängderna. Hur i hela friden beräkna vad som går åt? Vid länken här har ICA hjälpsamma listor. Använd dem och tillsammans med recepten som inspiration när du sätter ihop ditt buffébord. Nu sjunger vi om lyckliga dagar! Allt gott! Hälsar Kat : )

Honung - guld i maten
Citronbakad lax med picklade grönsaker