Kräftskiva – festens godaste grejer

9 augusti, 2019
Kategori:
skogtillbord-kräftskiva-aug19

Kräftskiva på gång. Vi planerar. Kräftorna såklart i stora lass, men så ska det till något mer. En buffé att plocka från. Ni vet, ostpaj, en liten trevlig färsbiff och något sött efteråt. Välkomna in i köket!

Det är krondillens månad. En av mina favoritkryddor kanske för att den hör så nära ihop med kräftorna. Vi plockar med lyktor och mångubbar. Och funderar över myggen. Är de inte ovanligt ettriga i år? Klarar anklarna en kväll i det fria?

Egentligen är jag en festbangare. Alltså jag gillar fest, men det gör inget om jag upplever den lite på håll. Köket är första parkett i min värld. Min bästa plats. Skratt och prat. Skål, sång och slammer med tallrikar. Alla är nöjda och jag är navet fast som sagt i periferin.

skogtillbord-kräftskiva-aug19
Kräftskiva och förutom skaldjur blir det buffé. Små fina färsbiffar, västerbottensostpaj, och majonnäs är självklara tillbehör.
skogtillbord-kräftskiva-aug19
Potatissallad kan platsa på en festbuffé och gott ostfyllt bröd. Något med äpple blir en bra dessert eller en chokladkräm med bär.

Förutom generöst med kräftor, som jag helst kokar själv, blir det buffé. Tänker att ni får ta del av årets plan. Frasiga kantarellflan, västerbottensostpaj, ett fat med färsbiffar och grönsaker, potatissallad, ostfyllda bröd och något sött efteråt.

Tanken är att det mesta ska gå att göra i god tid. Biffar, paj, potatissallad och dessert kan göra på morgonen, eller till och med dagen före. Det är bara att välja och vraka bland länkarna:

Kräftskiva – smarriga buffétips

Kräftmacka – specialare, de luxe

Kantarellflan

Små fina färsbiffar

Majonnäs – allt du behöver veta

Västerbottensostpaj

Potatissallad – klassisk krämig

Äppelmazarinkaka

Mjölkchokladkräm – obs! byt gärna bären mot de i säsong, hallon och blåbär blir underbart!

Ostfyllda bröd – pestodoftande, dra-isär-bröd

Må månen lysa milt över alla era festglammiga kräftkalas. Allt gott! Hälsar Kat : )

Zucchinisallad - 2 *grönt på italienska
Lökskörd med vitlöksfläta och prassliga knippen