Skördefest – zucchini eller squash

7 augusti, 2023
Skogtillbord-zucchini-skördefest-aug23

Skördefest – Zucchini. Går ut hårt och bjuder på fritters, pasta, friterade blommor, pizza och en sallad. Välkommen in i köket!

Skördefest zucchini – ett kalas vi möter i förtjusning och skräck. Som UFOn ligger de i bäddarna. För någon dag sedan liten och späd. Idag en gigant med krav på snabba insatser. Det är nu eller aldrig. Middag eller kompost liksom.

Varje år låter jag mig luras av våren. Plantorna är små, veka och där tar omsorgen över. Inte ska väl du…se här lite gödsel, vatten och värme. En till får nog plats och ja, där står man med fem planterade zucchiniplantor trots att tre är nog och lite till.

Skörden är enorm, men jag har en plan som räddar de nära relationerna från att haverera i zucchinitristess. Variation och skörd var tredje dag. Primörsmå accepteras de utan protester.

Skogtillbord-zucchini-skördefest-aug23

Skogtillbord-zucchini-skördefest-aug23

Skogtillbord-zucchini-skördefest-aug23

Skördefest zucchini – mina tips

Fritters – frasiga och gyllenbruna. Halloumi, vitlök, chili och persilja sätter smak. Recept har du här.

Friterade zucchiniblommor – bara grejen att basera middagen på en blomma. Oemotståndligt vackra med fin, mild smak. Jag fyller en del med mild ostkräm. Andra går i pannan som de är. Recept vid länken här.

Zucchinipasta – Krämig, vitlöksdoftande. Älskad av alla. Kika vid länken för recept.

Zucchinisallad – Tunt skivad och blandad med en Caesardressing. Allt om detta vid länken här.

Zucchinipizza – Riven zucchini på en osttrådig pizza bianca. Kan man föreslå den som inledning på kräftskivan?! Recept finns här.

Och namnet då? Zucchini eller squash. Samma sak fast olika språk. Allt gott hälsar Kat : )

Kräftskivans pajer
Skördefest - Rödbetor