Maräng och kikärtor – en oväntad kombo
Du öppnar en burk kikärtor. Du häller noga av spadet. Men hallå nej, stopp där! Du känner väl till kikärtans magi? Inte det. Okej, då har jag ett och annat kul att berätta. Välkommen in i köket!
Du öppnar en burk kikärtor. Du häller noga av spadet. Men hallå nej, stopp där! Du känner väl till kikärtans magi? Inte det. Okej, då har jag ett och annat kul att berätta. Välkommen in i köket!
Ebb i kassan och brist på matidéer? Det är då man kan luta sig mot kålen! En sann vän. Alltid att lita på. Vissa sorter skördas nu, mitt i vintern och andra ligger på vänt i förråden. Och det kan inte hjälpas, jag måste säga det. Nyttiga som få. Kål har allt en vintertrött lekamen kan drömma om! Välkommen in i köket!
Igen och igen och igen. Vissa rätter får man inte nog av. En av de absoluta favoriterna härhemma är ugnsrostade rotsaker. Så enkelt och alltid med fantastiskt resultat. De aningen trista, lätt nedvärderade genomgår en förvandling och blir alldeles, alldeles underbara! Välkommen in i köket!
Inget matsvinn säger trenden. Det låter fantastiskt, men kräver en del av sin matlagare. Man måste känna råvarorna och veta något om hur de funkar. Kött är till exempel inte bara en sak. Och mina damer och herrar det är en försvinnande liten del som är snabbmat och filémört. Idag gör vi möraste grytan på den supersega läggen. Välkommen in i köket!
Men varför? Det finns ju ris, varför detta krångel med att göra något som liknar ris? Jag var skeptisk, men …kanske ändå att det finns en och annan fördel. Och eftersom det är oväntat gott så säger jag okej. Idag blir det kryddigt blomkålsris till middag! Välkommen in i köket!
Årets mattrender! Har ni sett prognoserna? Jag har kikat runt och det här känns bra. Det blir ett ännu grönare år om spanarna får rätt. Och jag är på. Plockar upp en av fjolårets favoriter och gör en smoothiebowl. Både grönt och helande! Välkommen in i köket!
Gott nytt år med influensa. Ja, så kan det gå med peppande planer om att komma igång med allt möjligt. Feber och sängläge. En sak har jag i alla fall gjort. Jag har sått och skördat. Bra utdelning trots allt på en sjuklig januarivecka. Och en välbehövlig grön energiboost. Vill du veta hur? Välkommen in i köket!
Oops så var det ännu en helgdag att bulla upp för. Trettondagen med lagom stora krav på många rätter, fest och glam. Jag tänker mest stillsam middag med en kär gammal onkel. Ett enda önskemål har han i matfrågan och det är lingon. Självklart, säger jag och serverar efterrätt på lingontema. Det blir en lingonpavlova! Välkommen in i köket!
Jag gillar! Har ingenting emot vardagen. Den är välkommen precis som de där vanliga rätterna jag hastar fram när tiden inte riktigt räcker. Räddningsplankorna som uppskattas av alla, som lätt låter sig varieras och som kan rubriceras som helt okej välgörande för hälsan. Toppettan är tomatsås. Välkommen in i köket!
Idag bjuder vi på ett drama om tre scener. Based on a true story. Ni känner säkert sambandet mellan kris och utveckling? En devis att hoppfullt bära nära hjärtat i stort och i smått. Här kommer en liten historia i ett litet, till synes obetydligt ämne. Men då var det viktigt och än idag gläds vi åt resultatet av en kort kris. Välkommen in i köket!