Dutch baby till fikat, någon?

14 juli, 2016
dutch baby, blåbär

Fika ska vara enkelt. Och helst snabbt. Så ibland kör vi på dutch baby istället för mer avancerade bakverk. Men pannkaka….är det verkligen fika? Varför inte?! Samma ingredienser om än i andra proportioner. Mindre socker, snabbt, lättsamt och alldeles lysande gott!

Läs mer

Dragonvinäger – en smakexplosion

7 juli, 2016
Kategori:
dragonvinäger

Det finns kryddor som inte smakar bäst färska. Dragon är en sådan. De lansettlika bladen behöver lite hjälp på traven för att leverera den där aromatiska, runda och mycket speciella dragonsmaken. Ett sätt är att torka dem, men jag väljer en annan väg. Följ med in i dragonvinägerns lilla paradis.

Läs mer

Iste med mynta – värmeböljan kan komma

5 juli, 2016
Kategori:
iste med mynta

Någon gång varje sommar fylls löpsedlarna av stora tecknade solar med hettande kinder och stänkande svett. ”Supervärmen”, ”Århundradets…”, ja, ni känner till det. Jag längtar medans andra härhemma fasar. Men en sak kan vi enas kring. Iste med mynta är en hit när termometern pressar upp mot 30-strecket.

Läs mer

Dagens trädgårdstallrik

4 juli, 2016
trädgårdstallrik

Drömmen om ett trädgårdscafé. Många har den. Men jag undrar. Var är alla de där mysiga, personliga ställena med fantastiska små rätter.? Vissa saker kanske helt enkelt ska förbli drömmar. Jag kör ett mellanting och bjuder in till café här på bloggen. Välkommen att testa dagens trädgårdstallrik!

Läs mer

Rökt fisk och sommarkänsla

29 juni, 2016
rökt lax, sallad

Jag faller för frestelsen att klyscha mig lite runt sommar och minnen. Kan inte låta bli. Det är den där bryggan på ön. Morgonsol och gubben Holger med den rökta fisken. Doften av tjära, tång och det ljumma, nyrökta som jag och min lillebror åt med bara fingrarna. Den fisken! Idag står jag brygglös men med en bit varmrökt lax. Den kommer att få värdigt sällskap från lotten i en riktig sommarsallad.

Läs mer

En rödbetsknippa blir plockmiddag

27 juni, 2016
rödbetor

För mig är sommar smårätternas tid. För att det är så gott. För att man kanske inte är jättehungrig utan mer sugen. Och för att det passar sommarens ingredienser. Jag strosar runt på lotten och plockar lite här och lite där. Kommer hem, lägger upp allt på min bänk och gör en plan. En plockmatsplan. Idag har vi en rödbetshappening!

Läs mer