Lökgalette – karamelliserad lök, ost och spröda kanter

26 oktober, 2020
skogtillbord-lökgalette-okt20

Lökgalette – löken varsamt karamelliserad så att den fina sötman kommer fram.  Lättsam sälta från riven ost och en ton av timjan mot den ströda pajdegen. Mmm..! Välkommen in i köket! Lök – det allra vardagligaste. Hackad, finskivad, klyftad och riven i allt. Närapå vartenda matigt recept startar med löken, men den klarar dessutom galant…

Läs mer

Älggryta – Höstens mustigaste!

17 oktober, 2020
skogtillbord-viltgryta-sept20

Det blir älggryta till middag. Mustiga dofter sprids när koket sjuder i timmar. Smältande mört kött med kraftfulla smaker på en bädd av gräddig potatispuré. Välkommen in i köket! Har ni hört en jämthund skälla älg? Ihållande, om och om och om igen, i en jämn monoton takt. Älgarna stannar där de är utan stress…

Läs mer