Krämig rödbetssill med pepparrotsbett
Adventsfika, saffran, knapriga pepparkakor och knäck…Alltså jag älskar alltihop, men ge mig ett break och något riktigt att äta. En bit krämig rödbetssill och rostat knäcke! Välkommen in i köket!
Adventsfika, saffran, knapriga pepparkakor och knäck…Alltså jag älskar alltihop, men ge mig ett break och något riktigt att äta. En bit krämig rödbetssill och rostat knäcke! Välkommen in i köket!
Bookmakertoast – en av de genialt enkla rätterna. Få ingredienser, inga konstigheter, rena smaker. Ge den lite extra omsorg och du får flerfalt igen. Välkommen in i köket!
Abborre! Fisken som förtjänar en hyllning och en upprättelse. Såhär enkelt fixar du helt benfria abborrfiléer, smörstekta till en frasande, gyllenbrynt yta. Välkommen in i köket!
Saffransbulle-pudding! Den torra, trista lussebullens nya liv som fluffig, krämig och ljuvligt doftande. En adventsdessert att längta efter! Välkommen in i köket!
Hasselbacksbetor – gammal metod får en nytändning. Ugnsvärmen gör underverk för smaken och skapar ljuvliga toner av lätt brynt karamelliserad sötma. Välkommen in i köket! Berömmet jag får känns nästan pinsamt. Det är ju så himla enkelt. Metoden som funnits länge är genialisk och förutom att det blir snyggt så händer saker med smaken. Ugnsvärmen…
Svensk hårdost! Som ingrediens i maten, för den fina sältan, den mustiga umamin och den krämiga texturen. Nu blir det citron- och ostdoftande broccolipasta med närproducerad ost. Välkommen in i köket!
Sjömansbiff – en grytklassiker. Rejäla, okomplicerade ingredienser och timmar på spisen levererar allt en hungrig novembersjäl behöver. Välkommen in i köket!
Hamburgare – Recept och tips för att du ska kunna uppgradera din hamburgare till deluxeklassen. Goda grejer i gott bröd – ett vinnarkoncept!
Höstsallad – nu snackar vi mer än ”salladssallad”. Här har du hösten på en tallrik för alla sinnen att uppleva. En skönhet att skåda, doftande, välsmakande med knapriga, mjuka och krämiga inslag. Ribban ligger högt. Välkommen in i köket! En sallad kan verkligen vara många saker. Bara ett par enkla sallatsblad och en gurkbit blir…
Citron- och honungsrostade morötter – En rotfrukts väg från vardaglig, aningen småtrist till extraordinär. Det perfekta tillbehöret. Välkommen in i köket!