Squashkaka – mandelstinn och glutenfri

2 september, 2017
Kategori:
squashkaka-sept17

Vi har alla gjort det. Vänt andra sidan till och vips har squashen blivit stor som ett spädbarn och inte alls längre primörspröd. Ingen fara de där små monstren har en given plats härhemma. Jag har flera knep på lut och idag är det dags för squashkaka. Välkommen in i köket!

Läs mer

Kräftmacka de luxe

17 augusti, 2017
Kategori:
kräftmacka-aug17

Det doftar sensommar. Ringblomma, krasse och krondill. Vardagen är på ingång, men inte utan fest! Kräftkalas! Kräftmånen hänger där den ska och borden är dukade. En gång, och en till, men sedan vill jag ha kräftor utan stora arrangemang. Då blir det kräftmacka de luxe. Och kanske är den det bästa av allt. Välkommen in i köket!

Läs mer

Rödbetspaj – nyskördat i pajform

15 augusti, 2017
rödbetspaj-aug17

Paj går alltid hem. Relativt lättlagat som passar lika bra på bryggkanten som en del i festbuffén. Kan göras i förväg för att värmas, men funkar också kall eller ljummen. Man kan fylla dem med olika godsaker efter lust och dagsform. Eller efter tillgång. Och nu är det rödbetsläge. På menyn idag skördepaj med rödbeta. Välkommen in i köket!

Läs mer

Pulled köttburgare – en succé som håller

22 juli, 2017
pulled-juli17

En mattrend är helt etablerad. Pulled! För bara ett några år sedan visste ingen, men nu är rätten lika hemma som kåldolmar. Eller mycket mer hemma faktiskt. Och varför inte? Så gott och så enkelt. Dessutom ett sätt att använda köttdetaljer vi varit lite skeptiska till. Idag blir det burgare på långbakat och välkryddat kött. Välkommen in i köket!

Läs mer