Vegetarisk nyårsmeny

26 december, 2016
vegnyår

Snart hörs nyårsklockor och vi summerar. Matåret hur såg det ut? Vi tänker grönare. För egen hälsa, men också för hållbarhet och framtid. Vi tänker nära och ekologiskt. Bra tänkt, säger jag och är absolut på den växande trenden. Därför kommer här förslagen till en vegetarisk nyårsmeny! Välkommen in i köket!

Läs mer

Julbordets gröna – en färgstark julsallad

22 december, 2016
julsallad

Jag säger julbord och du tänker…vad? Något grönt? Knappast. Annat än dekorativa grankvistar då. Men nu ska ni få se och smaka på en julsallad som heter duga. Grön förresten, inte alls egentligen, men vegetarisk. Samlade smaker med julkänsla och en riktig färgexplosion! Välkommen in i köket!

Läs mer

Rödbetsravad lax och senapsgravad strömming

21 december, 2016
Kategori:
julbord, fisk

Hur ser ert julbord ut? Vårt krymper trots att vi blir fler. Vi har reducerat, men det finns rätter jag inte vill vara utan. En jul utan gravad fisk skulle allt vara lite tristare. Rödbetsgravad lax och senapsgravad strömming! De blir kvar! Och nu är tiden inne. Välkommen in i köket!

Läs mer

Lökflan med chevre till julmingel

16 december, 2016
lökflan, mingel

Det är mycket nu! Och inte blir det mindre veckorna som kommer. Hör upp du julminglare med kort om tid? Här kommer ett tips. Man vill ju gärna vara med. Inte stå ensam vid spisen och lyssna på sorlet och skratten. Satsa på mitt lökflan med chevre och en trave fina charkuterier. Välkommen in i köket!

Läs mer

All in på nyttigt julgodis

12 december, 2016
Kategori:
julgodis-aprikosbollar

Juletid och jag går all in! Jag frossar i en nyupptäckt sida. Har alltid lämnat pyssel till andra, men i år vill jag själv. Jag gnolar och tillverkar godis i långa rader med gott humör, helt utan betänkligheter. Sötsaker utan vitt socker. Supergott julgodis som kanske rent av gör lite nytta. Välkommen in i köket!

Läs mer

Varm, julig lingondricka till alla

10 december, 2016
Kategori:
lingondricka, jul

Det är glöggens tid. Varm, kryddig och sällskaplig. Men mycket glögg blir det, och så kommer dagen när något annat skulle smaka. Något aningen syrligare, bärigare, fruktigare. Det är då man serverar en varm julig lingondricka som alternativ. En som passar alla, små och stora. Välkommen in i köket!

Läs mer