Salsa Romesco – röran som har allt
Allt har den, en salsa romesco. Den krämiga strukturen, de höga smakerna, en fantastisk doft och färgen som väcker ögat. Passar till allt grillat. Och mycket annat. Välkommen in i köket!
Allt har den, en salsa romesco. Den krämiga strukturen, de höga smakerna, en fantastisk doft och färgen som väcker ögat. Passar till allt grillat. Och mycket annat. Välkommen in i köket!
Focaccia – jag lovar, den här varianten är top of the top, bästa foccacian någonsin. Och hemligheterna är…välkommen in i köket!
Chlodnik – kall rödbetssoppa med polska anor. En perfekt kombination av rödbetans sötma, den syrliga yoghurten och gurk-krisp. Alltihop i piggt chockrosa. Välkommen in i köket!
Gräddig viltpytt – Ett välkommet tecken på tidig höst. Vi sträcker oss efter nya smaker. Varma, mustiga och omfamnande. Välkommen in i köket!
Tomatsallad – extra, extra! Just precis så blir det när man inte kan hejda sig. Eller bestämma sig för den delen. Velig med grandiost habegär i en rätt lyckad kombo. Välkommen in i köket!
Kronärtskocka – bästa tipsen! Så många frågetecken runt en alldeles underbar grönsak. De måste rätas ut. Såhär gör du. Välkommen in i köket!
Råraka med gulbetor – riktig husman fast ändå inte alls. Frasigt, ljuvligt och riktigt knallgult mitt i skördetiden. Välkommen in i köket!
Ugnsbakad zucchiniomelett – belöningen för beslutet att definitivt inte vänta. Jag skördar de allra minsta och ångrar mig inte en minut. Välkommen in i köket!
Kantarellrisotto – det är då jag ger mig och på riktigt omfamnar sensommar och tidig höst. Det mustiga gör entré. Men bara på ett hörn, då och då, än så länge. Välkommen in i köket!
Bärig sommarsmoothie – en snabb och lite bättre start på dagen. Istället för att läsa småstilta ingredienslistor är mitt tips att du adderar det bästa själv. Välkommen in i köket!