Kräftskiva – festens godaste grejer
Kräftskiva på gång. Vi planerar. Kräftorna såklart i stora lass, men så ska det till något mer. En buffé att plocka från. Ni vet, ostpaj, en liten trevlig färsbiff och något sött efteråt. Välkomna in i köket!
Kräftskiva på gång. Vi planerar. Kräftorna såklart i stora lass, men så ska det till något mer. En buffé att plocka från. Ni vet, ostpaj, en liten trevlig färsbiff och något sött efteråt. Välkomna in i köket!
Lökskörd på gång. Vitlöksfläta och vackra prassliga knippen. Rad efter rad. Köket ser ut som ”Bondens egen marknad” och jag är lycklig. Pyssel som ger en känsla av rikedom på många plan. Välkommen in i köket!
Bärpaj – bästa tipsen. De där grejerna som kommer igen. Och igen. En perfekt pajbotten och två underbara vaniljsåser. Något att hålla i och bara köra på när det är dags. Ta en skål och knalla ut bland bärbuskarna för nu blir det paj! Välkommen in i köket!
Krusbärschutney är en av få särskilt utvalda. Mina sockriga bärkok är inte många, men en liten skock burkar står och väntar på sin premiärdag. Ett burklick och ”Tataa!”, sommar mitt i vintern. Välkommen in i köket!
Selma Lagerlöfs vinbärsgömmor. Somrigt, sött och syrligt. Det var på den tiden när en vinbärskaka åts precis nu. I juli när bären mognade. Ser henne framför mig, med kakan på verandan bland alla pelargonerna. Välkommen in i köket!
Årets sommarhit på matbordet är lax, inkokt lax. Överallt syns recept på husmansklassikern. Lätt att äta, lätt att tillaga. Men jag gör den med en twist ni inte får missa. En variant på sommarlax som passar alla. Stekt och inlagd. Välkommen in i köket!
Skörden är igång. Morotslandet levererar och jag är mitt i ett morotsflow. Det är storproduktion av nya morotsrätter och idag serveras: Ostkräm till rostade morötter. Välkommen in i köket!
Kärleksmumskladdkaka! När ett plus ett blir minst tre, eller fyra gånger så bra som delarna var och en för sig. Här har ni sommarens absoluta favoritfika. Välkommen in i köket!
Äggkräm – en mild och krämig sås. Det perfekta tillbehöret till rökt lax, och till en hel rad andra rätter också. Kan lätt bli en av sommarens favoritsåser. Välkommen in i köket!
Majonnäs – en av de så kallade grundsåserna. Den kan lyfta, mildra och förfina. Lär dig behärska den för att berika ett oändligt antal rätter med smak och textur. En måste-kunna-sås som passar grillat och picnicmackor. Och det tar inte mer än 15 sekunder. Välkommen in i köket!