Hacka lök – liten skola

12 februari, 2018
skogtillbord-lökhack-feb18

Inget av alla mina konststycken väcker så mycket beundran som mitt lökhackande. Märkligt kan man tycka att inte alla är virtuoser när det är den vardagligaste av alla sysslor. Slå upp en kokbok och nästan alla recept kommer inledas med: ”Hacka en gul lök.” Jamen, då gör vi väl det. Välkommen in i köket!

Läs mer

Räkmacka med twist

9 februari, 2018
skogtillbord-räkmacka-feb18

Vi befinner oss i räkans bästa tid. Nu är den som godast i kombination med billigast. Hur bra är inte det? Vi räkfrossar, ofta bara med en generös skål färska räkor, varsin citron och några droppar tabasco, men idag vill jag lite mer. Det blir räkmacka med en twist. Välkommen in i köket!

Läs mer

Ghee – rena guldet i matlagningen

7 februari, 2018
skogtillbord-ghee-feb18

Smör är en av mina absoluta smakfavoriter. Särskilt underbart i kombination med värme som lockar fram det allra bästa ur fett, mjölkprotein och laktos. Det bryntas magi! Men oops på ett ögonblick har ljuvligheten förvandlats till bittert och bränt. Det är då jag tänker ghee. Välkommen in i köket!

Läs mer

Kycklinggryta med dill och citron

2 februari, 2018
Kategori:
skogtillbord-kycklinglår-feb18

Kyckling står högst på topplistan. Där har ni favoritmaten nummer ett. Jag protesterar inte. Gott och lättsamt att variera, men jag undrar, är det mest bröstbitar på tallrikarna? Bättre upp säger jag. Låt mig presentera kycklinglårfilén. En verklig höjdare! Välkommen in i köket!

Läs mer

Hallo India – Vegetarisk currygryta

31 januari, 2018
vegocurry-jan 18

Hurra för den vegetariska dagen! Om det nu verkligen är den 1 feb? Viss förvirring råder. Vegetariska världsdagen infaller 1 okt, men varför inte ha två. Själv firar vi med vegomiddag året runt, flera gånger i veckan faktiskt. Idag med en värmande vegetarisk mitt-i-vintern gryta. Välkommen in i köket!

Läs mer