Julbordssallad – färgglatt och smakrikt
Julbordssallad – De färgstarka, överraskande och oemotståndliga. Vi trollar med vinterns pålitliga grönsaker, frukter, nötter och frön. Välkommen in i köket!
Julbordssallad – De färgstarka, överraskande och oemotståndliga. Vi trollar med vinterns pålitliga grönsaker, frukter, nötter och frön. Välkommen in i köket!
Glögg – och jag längtar efter sälta. Saffran ah, så gott! Och pepparkaka! Men just idag lockar ost och charkuterier. Det blir en salt mingeltarte. Välkommen in i köket!
Levande ljus och välkända dofter. Kanel, ugnsbakad risgrynsgröt, saffran och brända mandlar. Det är Lucia. Välkommen in i köket!
Ädelostkräm till pepparkakorna, doftande Västerbottensostpaj och ugnsvarm brie med nötter och annat gott. Ost med julkänsla! Välkommen in i köket!
En vinnarmacka med ingredienser alla känner, lök och potatis. ”Grön macka” presenteras med ledorden ”moffig, mättande, matig”. Välkommen in i köket!
Adventsfika – doften av hyacint och nybakad saffransbulle. De heta glasen med fluffig grädde och pepparkakskryddat kaffe. Välkommen in i köket!
Saffransrisotto, eller Risotto Milanese, är en av den gyllne pistillens salta höjdare. Bullar är underbart, men den har så mycket mer att erbjuda. Välkommen in i köket!
Kantarellgnocchi – den tidiga vinterns smaker i trivsam enighet. Runt gnocchin samlas svamp, lök, kål, timjan, svartpeppar och lagrad ost. Välkommen in i köket! Pasta eller potatis? Potatis eller pasta? Varför välja. Gnocchi är den perfekta kombinationen. Av bland annat pressad kokt potatis och mjöl blandar jag snabbt ihop en deg, skär i bitar och…
Potatisstomp – ett grovt stött mos. Ett snabbt sätt att snäppa upp potatiskoket från ordinärt till något alldeles extra. Välkommen in i köket!
Baka med choklad. Ett passande motto för tilltagande mörker och kyla. Vinnande sockerkaka, kladdvarianter och brownie. Välkommen in i köket!