Gjutjärn med egenskaper att älska
Gjutjärn – min mormor, sedan mamma och nu jag framför samma panna. Dofterna sprider sig och biffarnas yta…perfekt! Lodge Cast Iron, gediget, still going strong sedan 1896.
Gjutjärn – min mormor, sedan mamma och nu jag framför samma panna. Dofterna sprider sig och biffarnas yta…perfekt! Lodge Cast Iron, gediget, still going strong sedan 1896.
Zucchinitema – än levererar plantorna med kraft och jag är med. Fritters av bjässarna och en caesarinspirerad sallad av småttingarna. Välkommen in i köket!
Äppelsmör – äpple i kubik. Lent, krämigt och mycket aromatiskt. På mackan med en skiva ost, till viltsteken, som kakfyllning… Välkommen in i köket!
Kraschad potatis, eller smashed, eller krossad. Kokad och tillknycklad för att få ett nytt liv som ljuvligt krämig och knaprig. Välkommen in i köket!
Bönor i krämig dilldressing – årets bönfavorit. Krämig, men inte alls tung. Och med sensommarens smakhöjare nummer ett: dillkronan.
Potatissallad till sensommargrill – nu trycker vi på med smaker och gläds åt att potatisen är som allra godast. Välkommen in i köket!
Paj med vaniljkräm och bär – så utomordentligt gott, enkelt och förberett i god tid. Välkommen in i köket!
Pinocchiotårta med blåbär och lemoncurdgrädde. Väldigt mycket sommar och fantastiskt gott. Perfekt som en värdig avslutning på kräftkalaset. Välkommen in i köket!
Dillkronor och ringblommor. Augusti. Kräfttider! Skaldjuren är mittpunkt, men de behöver sällskap. Tomatpaj eller rödbetspaj blir perfekt på sensommarens festbord. Välkommen in i köket!
Confiterade tomater – nästan ingen matlagning alls men, jag lovar, det här är en sensation i koncentrerad, fördjupad smak. Välkommen in i köket!