Logo Skog till bord | Katarina Ekeström

Stäng
  • Startsida Bloggar
  • Skog till bord
  • Lev som en bonde
  • Johanna i Kulla
  • Bondjäntan odlar
  • Trä, hops och kärlek
  • Ruckel och Rödfärg
  • Öl-land
  • Land
  • Land Lantbruk
  • Land Skogsbruk
  • Prenumerera
  • E-tidningen

Ädelostkräm till pepparkakor

5 december, 2019
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Ost och mejeri
0
skogtillbord-ädelostkräm-pepparkaka-dec19

Ädelostkräm till pepparkaka – inget nytt, men fortfarande lika gott. I all enkelhet räcker det att skära en skiva till kakorna, men nu blir det mjuk ostkräm med en glöggkokt fikonbonus. Perfekt för helgens glöggmingel. Välkommen in i köket!

Etiketter: ädelostkräm, advent, pepparkaka
Läs mer

Saffransriddare – Bullens andra liv

30 november, 2019
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-saffransriddare-nov19

Adventsfika! Vi bakar och njuter nygräddade saffransbullar. Men sen då? När bullen mest är torr? Frasigt, nystekta och doftande saffransriddare är den gyllengula lösningen! Välkommen in i köket!

Läs mer

Vitlöksfrästa räkor med saffransaioli

28 november, 2019
Kategori:
  • Fisk och skaldjur
0
skogtillbord-räkor-vitlöksfrästa-nov19

Vitlöksfrästa räkor med saffransaioli. Säg det högt ett par gånger och känn efter. Kan ni tänka er en bättre helgfrestelse?! Tillagningen är blixtsnabb, men ätandet får ta tid. Helt underbart! Välkommen in i köket!

Etiketter: räkor, saffransaioli
Läs mer

Ajvarlax – Enklare blir det inte

26 november, 2019
Kategori:
  • Fisk och skaldjur
0
skogtillbord-ajvarlax-nov19

Ajvarlax – För dig som vill ha middagen klar på några minuter. För dig som gillar höga smaker och ljuvliga dofter. Kort sagt för dig som verkligen gillar mat, men saknar tid. Välkommen in i köket!

Läs mer

Hasselbacksäpplen – kanelkoladoftande

24 november, 2019
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-hasselbacksäpplen-nov19

Hasselbacksäpplen – tunt skurna i skivor, men inte hela vägen. De håller ihop och bakas i ugn med kolasås och mandel. En kula glass, och ja…inte dumt alls. Välkommen in i köket!

Etiketter: äpplen, kolasås, mandel
Läs mer

Porterbiffar – Prova genast!

19 november, 2019
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
  • Sås
0
skogtillbord-porterbiffar-nov19

Ibland är jag särskilt älskad. Och inte sällan har det med mat att göra. Säger jag porterbiffar så ser jag att det gnistrar i ögonen på dem. Barnen tindrar och P kysser mig i nacken. Välkommen in i köket!

Etiketter: färsbiffar, sås
Läs mer

Pizza bianco – plus goda grejer att lägga på

14 november, 2019
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Ost och mejeri
0
skogtillbord-pizzabianca-nov19

Pizza bianca – smältande ost på nybakat bröd. Behöver jag säga mer. Het, doftande och frasig direkt från ugnen. Ät direkt eller fyll på med goda tillbehör. Välkommen in i köket!

Etiketter: pizza, pizzadeg
Läs mer

Stora Matbloggpriset 2019 – Nominerad!

6 november, 2019
Kategori:
  • Okategoriserade
0
skogtillbord-storamatbloggpriset-nov19

Plötsligt händer det och då håller jag på att missa alltihop. Får ett meddelande…Ett stort Grattis! Du är nominerad till Stora Matbloggpriset 2019! He, he skämtare där, tänker jag och läser inte ens vidare. Men hörrni, plötsligt händer det! Välkommen in i köket!

Etiketter: stora matbloggpriset 2019
Läs mer

Biff á la Lindström och annat rödbetsrött

5 november, 2019
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Kött
  • vilt och tamt
0
skogtillbord-bifflindström-okt 19

Biff á la Lindström eller Lindströmare. En 150 – åring still going strong. Svensk husman som inte alls är svensk utan till hälften ryss. Gott hursomhelst och med höst-trösten rödbeta som en huvudingrediens. Välkommen in i köket!

Etiketter: färsbiffar, husman, rödbetor
Läs mer

Hela mjölksyrade morötter – Nördigt och gott!

4 november, 2019
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-morötter-mjölksyrat-nov19

Mjölksyrabakterierna känner livet i sig. Det bubblar och pyser. Jag gör ett test med hela mjölksyrade morötter och kål i generösa klyftor. Ett nördprojekt för oss som hellre har fingrarna i surgurksburken än i sylten. Välkommen in i köket!

Etiketter: mjölksyrat, morötter
Läs mer
Äldre inlägg
Nyare inlägg
  • Senast uppdaterat om:

    • Nyårsmaten ni inte vill missa 30 december, 2023
    • Tolv vegetariska julbordstips 19 december, 2023
    • Ugnsrostad potatis till storhelgerna 18 december, 2023
  • Läs mer om:

  • Arkiv:

  • Prenumerera på bloggen – få notiser i mejlen

  • Hitta mer om:

    blåbär bröd buffé choklad dessert fika färsbiffar grill gryta husman husmanskost jul julbord kyckling kål köttfärs lax lök macka majonnäs midsommar morötter nyår ost paj pasta potatis potatissallad påsk rabarber ramslök räkor rödbetor sallad sill soppa sås tomat tomater vegetariskt vildsvin vilt viltfärs ägg äpple
  • RSS Mer från Land.se

Följ mig