Kladdig rabarber-tosca-kaka

28 maj, 2017
Kategori:
kladdigrabarbertosca-maj17

Jag har gjort det igen! Misslyckats med en kaka som blev alldeles fantastiskt god. Och snygg, men obs!, den är inget för finfesten. Glöm tjusiga, jämna bitar och plocka fram rejäla skedar att sleva med. Lite smetig i mitten med härligt knäckig topp. En kladdig rabarber-tosca-kaka! Välkommen in i köket!

Läs mer

Kryddor med smak av citron

25 maj, 2017
Kategori:
citrussmak-maj 17

Smak av citron behöver inte betyda citron. Jag har tre örtkryddiga favoriter som ger den där typiska citruskaraktären. Citroncestsmaken ni vet, den utan syra. Vi kikar på citrontimjan, citronmeliss och den ljuvliga citronverbenan. Välkommen in i köket!

Läs mer

Rabarberchutney – kryddig och het

16 maj, 2017
rabarberchutney-maj17

Kallaste våren på hur länge som helst. Jag har fortfarande fullt med friluftslängtande plantor under växtlampor inne. Ute tvekar allt grönt inför kylan. Allt utom rabarbern. Och den kan underhålla en matlagare länge. Idag satsar jag på rabarbechutney. Hett och kryddigt! Välkommen in i köket!

Läs mer