Jag säger bara: Äppelmazarinkaka!

21 september, 2017
Kategori:
äppelmazarin-sept17

Jag är sjukt nöjd! Känner mig oerhört begåvad, på gränsen till opassande självgod. Och jag är inte ens skapare av underverket. Har bara läst innantill och gjort som receptet säger. Men vilken kaka! Drömgod äppelmazarinkaka! Någon som är sugen? Välkommen in i köket!

Läs mer

Rödbetsjuice med gurkmeja och ingefära

15 september, 2017
Kategori:
rödbetsjuice-sept17

Wow, vilka färger! Hälsan riktigt strålar emot mig när jag häller upp min rödbetsjuice. Den är förstärkt med ingredienser som lovar energi och en frisk höst: färsk ingefära, gurkmeja och äpple. Placebo eller inte? Sak samma. Hösten kan komma! Välkommen in i köket!

Läs mer

Kyckling med 40 vitlöksklyftor

13 september, 2017
Kategori:
40vitloksklyftor-sept17

Kyckling med 40 vitlöksklyftor! Jag vet, det låter helt galet, men är gudomligt gott. Mild och aromatisk helt utan skärpan man förknippar med rå vitlök. Fredagsmys i min värld. Ni bara måste prova! Välkommen in i köket!

Läs mer

DIY – Bind en vacker sensommarbukett

10 september, 2017
Kategori:
sensommarbukett-sept17

De tar sats och blommar som tokar. Mina lotter sprakar av sommarblommor som ger allt innan kylan kommer. Och jag plockar. Och plockar. Sensommarbuketterna som pryder matbordet är kanske de allra vackraste. Jag binder dem för att få till rätt form. Inte svårt alls. Vill du veta hur? Välkommen in i köket!

Läs mer

Squashkaka – mandelstinn och glutenfri

2 september, 2017
Kategori:
squashkaka-sept17

Vi har alla gjort det. Vänt andra sidan till och vips har squashen blivit stor som ett spädbarn och inte alls längre primörspröd. Ingen fara de där små monstren har en given plats härhemma. Jag har flera knep på lut och idag är det dags för squashkaka. Välkommen in i köket!

Läs mer

Moussaka med hela tjocka släkten

28 augusti, 2017
Kategori:
moussaka-aug

Doften snirklar sig från köket genom rummen och ut genom fönstret. Den mustigt, tomatiga köttfärssåsen. Oregano och vitlök. Rostat aubergine. Lite medelhav, lite semester, men icke, det här är egen östgötaskörd och vardag. Välkommen in i köket!

Läs mer

Kräftmacka de luxe

17 augusti, 2017
Kategori:
kräftmacka-aug17

Det doftar sensommar. Ringblomma, krasse och krondill. Vardagen är på ingång, men inte utan fest! Kräftkalas! Kräftmånen hänger där den ska och borden är dukade. En gång, och en till, men sedan vill jag ha kräftor utan stora arrangemang. Då blir det kräftmacka de luxe. Och kanske är den det bästa av allt. Välkommen in i köket!

Läs mer

Rödbetspaj – nyskördat i pajform

15 augusti, 2017
rödbetspaj-aug17

Paj går alltid hem. Relativt lättlagat som passar lika bra på bryggkanten som en del i festbuffén. Kan göras i förväg för att värmas, men funkar också kall eller ljummen. Man kan fylla dem med olika godsaker efter lust och dagsform. Eller efter tillgång. Och nu är det rödbetsläge. På menyn idag skördepaj med rödbeta. Välkommen in i köket!

Läs mer