Perfekt stekt lax – 8 bästa tipsen

25 mars, 2017
Kategori:
laxtrick, mars17

Vi älskar den. Och vet ni, det kan bli ännu bättre! Stekt lax, när ytan är sådär perfekt frasig så att det knastrar till när du tar en tugga. Och innanför det gyllenbrynta är den mjäll och saftig. Inte konstigt att lax står högt på listan bland matfavoriter. Nu ger vi den chansen att visa upp sina allra bästa sidor. Här kommer en steka-lax-skola. Välkommen in i köket!

Läs mer

Mise en place – ordning och reda i köket

23 mars, 2017
Kategori:
mise en place, mars 17

Vi har alla gjort det. Hetsletat efter ingrediensen som ju alldeles säkert borde ligga där. Eller upptäckt ett par missade rader i receptet som berättar att något ska hackas, och förstekas, och… Under tiden bränner såsen fast och fisken är ohjälpligt överkokt. Ja ni vet. Dålig planering helt enkelt. Nu tar vi proffshjälp och gör kockarnas knep till vår vardag. Välkommen in i köket!

Läs mer

Musligott till fikat

20 mars, 2017
Kategori:
muslifika, mars17

Musli signalerar ingen direkt godiskänsla. Det klingar istället präktigt och nyttigt. Okej gott, men godis nix. Låt mig bjuda på en kombination. Jag älskar verkligen blandningen av nyttigt och gott. Här kommer en variant på musligott som passar alldeles utmärkt som måndagsgodis. Något som ger ro både till sötsuget och samvetet. Välkommen in i köket!

Läs mer

Storstäda din gjutjärnspanna

14 mars, 2017
Kategori:
gjutjärnspanna, mars 17

Du och jag. Jag kikar på bilder jag tagit under några månader och ser en kompis som dyker upp igen och igen. Min gjutjärnspanna. Hela livet sida vid sida. Det har inte varit gnisselfritt, men nu är relationen räddad och det började med en rejäl makeover. Vill du veta mer? Välkommen in i köket!

Läs mer

Surdegsgrund – en gång för alla

7 mars, 2017
Kategori:
surdegsgrund mars17

Jag skulle kunna säga att det var enkelt. Inga problem. Snabbt fixat. Men det hade ju varit en ren lögn. Och sån är inte jag. Sanningen är den motsatta. Jäkla surdeg att sura. Det krävdes mycket övertalning och honung för att få fart på den. Men nu! Ingen hejd. Välkommen in i köket!

Läs mer

Baka surdegsbröd i gryta

6 mars, 2017
Kategori:
surdegsbröd, mrs 17

Jag kan inte tro att det är sant. Är det verkligen jag? Har jag gjort det här!? En perfekt frasig brödskorpa över ett saftigt, luftigt inkråm. Lagom segt, doftande och så vackert att jag inte kan slita blicken från det. Surdegsbröd i gryta. En liten bit av himmelriket. Välkommen in i köket!

Läs mer

Citronrutor att älska

24 februari, 2017
Kategori:
citronrutor feb17

Syrligt och sött. Sprött och krämigt. Citronrutor, kakornas kaka. Ett av recepten som följt med. Som alltid återkommer som ett av de bästa. Tack Anna Bergenström för baket som alltid lyckas och för lusten att erövra köket och matlagningens magi. Vill du veta mer? Välkommen in i köket!

Läs mer