Stroganoff som lyxig snabbgryta

16 februari, 2017
Kategori:
stroganoff

Stroganoff som snabb, lyxig gryta! Det var så det startade innan falukorven smög sig in och puttade ut biffen. Men varför släppa en vinnare? Här har du en riktig festrätt som inte kräver timmar av förberedelse och nervös ångest innan gästerna slår sig ner vid bordet. Välkommen in i köket!

Läs mer

Fruktstund i februari

13 februari, 2017
Kategori:
februarifrukt

Jag behöver uppmuntran. Har skurit mig i fingret. Anar en förkylning på ingång. En till. Inget allvarligt, men något lite extra skulle kännas bra. Och mina krav är modesta. Jag låter mig förföras av några februarifrukter. Det låter som syndafallet, men jag känner mig precis lagom fallen när jag lägger upp frukten på köksbänken. Det ska bli en extra-allt fruktsallad! Välkommen in i köket!

Läs mer

Upprorisk spenat på macka

11 februari, 2017
spenatupproret

Ett uppror i spenatens namn vill man inte missa! Ni är väl med!? Det är min bloggkollega Sara Bäckmo som uppmanar oss alla till sådd av spenat nu mitt i vintern. Ge dig ut, krafsa undan snön och så för en riktigt tidig skörd. Bara genom att testa kan vi gemensamt ta reda på den optimala såtiden. Jag är med både på kolonilotten och vid spisen. För det är ju dit spenaten ska till slut, inte sant!? Välkommen in i köket!

Läs mer

Fiskburgare och en kärleksförklaring

30 januari, 2017
Kategori:
fiskburgare

”Åh, blir det fiskburgare! Min fina mamma jag älskar dig!” Mer pepp än så behövs knappast för att bädda in dagens matlagning i ett lyckans skimmer. Det här är mat som kan förenklas eller göras till. Allt efter dagsform och lust. Välkommen in i köket!

Läs mer

Ugnsrostade rotsaker – favorit att räkna med

22 januari, 2017
rotsaker ugn

Igen och igen och igen. Vissa rätter får man inte nog av. En av de absoluta favoriterna härhemma är ugnsrostade rotsaker. Så enkelt och alltid med fantastiskt resultat. De aningen trista, lätt nedvärderade genomgår en förvandling och blir alldeles, alldeles underbara! Välkommen in i köket!

Läs mer