Osso buco – långkok på italienska

18 januari, 2017
Kategori:
ossobuco

Inget matsvinn säger trenden. Det låter fantastiskt, men kräver en del av sin matlagare. Man måste känna råvarorna och veta något om hur de funkar. Kött är till exempel inte bara en sak. Och mina damer och herrar det är en försvinnande liten del som är snabbmat och filémört. Idag gör vi möraste grytan på den supersega läggen. Välkommen in i köket!

Läs mer

Så och skörda för januariprimör

11 januari, 2017
skottodling

Gott nytt år med influensa. Ja, så kan det gå med peppande planer om att komma igång med allt möjligt. Feber och sängläge. En sak har jag i alla fall gjort. Jag har sått och skördat. Bra utdelning trots allt på en sjuklig januarivecka. Och en välbehövlig grön energiboost. Vill du veta hur? Välkommen in i köket!

Läs mer

Lingonpavlova – En rödvit drömdessert

5 januari, 2017
Kategori:
lingonpavlova

Oops så var det ännu en helgdag att bulla upp för. Trettondagen med lagom stora krav på många rätter, fest och glam. Jag tänker mest stillsam middag med en kär gammal onkel. Ett enda önskemål har han i matfrågan och det är lingon. Självklart, säger jag och serverar efterrätt på lingontema. Det blir en lingonpavlova! Välkommen in i köket!

Läs mer

Tomatsås – välkommen vardag

3 januari, 2017
tomatsås

Jag gillar! Har ingenting emot vardagen. Den är välkommen precis som de där vanliga rätterna jag hastar fram när tiden inte riktigt räcker. Räddningsplankorna som uppskattas av alla, som lätt låter sig varieras och som kan rubriceras som helt okej välgörande för hälsan. Toppettan är tomatsås. Välkommen in i köket!

Läs mer

Nyårssnacks-surprise

30 december, 2016
snacks, nyår

Idag bjuder vi på ett drama om tre scener. Based on a true story. Ni känner säkert sambandet mellan kris och utveckling? En devis att hoppfullt bära nära hjärtat i stort och i smått. Här kommer en liten historia i ett litet, till synes obetydligt ämne. Men då var det viktigt och än idag gläds vi åt resultatet av en kort kris. Välkommen in i köket!

Läs mer

Perfekt biff på nyårsmenyn

28 december, 2016
Kategori:
nyårsbiff

Nyår och jag har helstekt biff på menyn. Målet är den perfekt tillagade köttbiten. Men hur gör man? Mitt bästa tips är definitivt att pricka in rätt innertemperatur. Här får du veta allt du behöver för att nå ett lyckat resultat. Välkommen in i köket!

Läs mer

Vegetarisk nyårsmeny

26 december, 2016
vegnyår

Snart hörs nyårsklockor och vi summerar. Matåret hur såg det ut? Vi tänker grönare. För egen hälsa, men också för hållbarhet och framtid. Vi tänker nära och ekologiskt. Bra tänkt, säger jag och är absolut på den växande trenden. Därför kommer här förslagen till en vegetarisk nyårsmeny! Välkommen in i köket!

Läs mer