Dillstuvad potatis – husman med nutidstänk
Dillstuvad potatis – husman med nutidstänk. Görs med fördel av gårdagens rester. Passar till mycket. Och hör här, potatis och sås i ett. Hur bra är inte det?! Välkommen in i köket!
Dillstuvad potatis – husman med nutidstänk. Görs med fördel av gårdagens rester. Passar till mycket. Och hör här, potatis och sås i ett. Hur bra är inte det?! Välkommen in i köket!
Croissemla – gudagod variant på semla för dagar när bara hälften hinns med. Jag älskar att spritsa grädde och mandelmassan har jag gjort själv, men baket…de timmarna försvann och istället köpte vi frasiga croissanter. Välkommen in i köket!
Egen mandelmassa – semlans bästa vän. Nästan inget jobb alls och ack så mycket bättre. Jag bjuder på en variant med en kardemummatwist. Inga konstigheter bara ännu godare. Välkommen in i köket!
Apelsintiden peakar. Saftiga, söta och så närodlat det kan bli. Jag skivar flera om dagen i apelsinsallad av olika slag, söt eller salt. Välkommen in i köket!
Palsternackssoppa med blomkål, precis på pricken vad dagen kräver. Utanför fönstret 1 plusgrad, snålblåst och duggregn. Vi behöver värmande, mild och vänlig mat. Soppa blir perfekt. Och förresten så såg jag en snödroppe. Allt ordnar sig! Välkommen in i köket!
Beamajo…är det ens ett ord? En sorts förkortning och sammanslagning av två högt älskade såser: bearnaise och majonnäs. Vi gör en kall såsvariant med smak av hämtad från finköket. Här serverad till en biffsallad. Välkommen in i köket!
Räkmackans dag är precis just nu! I alla fall i mitt kök. Nu är havet isande kallt och räkorna i god form. Färska är helt enkelt bäst nu på vintern och jag frossar. Välkommen in i köket!
Mitt i vintern, råvarornas istid. Lite glåmigt och energifattigt, men inte överallt. Än spritter livet i förra årets skörd. Vi gör en färgsprakande nordisk vintersallad med betor, äpplen och kål. Välkommen in i köket!
Räkans tid är inne. Nu är de som allra bäst. Jag frossar och köper hem påse efter påse. Serveras helst med citron, majonnäs och tabasco, men så blev vi nostalgiska. Räkor Indienne! Minns ni? Grädde, curry, vitlök och 80-tal. Välkommen in i köket!
Böncaponata – ni vet den sicilianska grönsaksröran med ett tillägg som förvandlar den från antipasto till huvudrätt. Syrligt med en behaglig sälta och sötma på typiskt syditalienskt sätt. Välkommen in i köket!