Ugnsbakad havregrynsgröt
Ugnsbakad havregrynsgröt är gröten som passar alla, också en grötskeptiker. Det doftar kanel, kardemumma, äpple och mandel. Äppelkakatoner, men på frukost- eller brunchtema. Välkommen in i köket!
Ugnsbakad havregrynsgröt är gröten som passar alla, också en grötskeptiker. Det doftar kanel, kardemumma, äpple och mandel. Äppelkakatoner, men på frukost- eller brunchtema. Välkommen in i köket!
Mat i steget. Att serveras på trappan med grävspaden lutad mot räcket och fröpåsar i en korg vid sidan. Det blir burgare med ny huvudingrediens. Äggburgare! Riktigt, riktigt gott. Välkommen in i köket!
En våffla är en våffla. Bäst varm, frasig och klassisk med sylt och grädde, om jag får bestämma. Men ett våffeljärn kan man experimentera med. Det kan användas till mycket. Välkommen in i köket!
Fil är fil och grädde, grädde. Eller? Visst är det så på ett sätt. De är nog i sig själva, men vill man så kan de bli mer. Och svårt är det inte. Jag låter köket bli mejeri en stund och se där, fil är inte alls fil, utan färskost. Välkommen in i köket!
Alla korvars dag! Korven är ett lysande exempel på parallella trender. Å ena sidan klassad som skräpig snabbmat, men samtidigt också en hyllad hipsterrätt. Låt mig presentera en kombination. En korvtopping som förvandlar hunsad fastfood till genomtänkt finspis. Välkommen in i köket!
Räksallad i tunnbrödswrap, en räkmacka med stil. En sorts festmåltid i vardagligt format. Perfekt att rulla ihop och käka i soffhörnet. Till mellofinalen kanske!? Välkommen in i köket!
Alltid sen och den som missat att köpa jäst. Men vad gör det en dag som denna. Dagen när alla bakverk som genom trolldom förvandlas till semlor. Därför ett ord till dig som är ute i sista stund: Ge inte upp! Semmelkladdkaka är räddningen! Välkommen in i köket!
Burgare – mat i bröd är ett vinnarkoncept. Gör dem på kött, fisk eller som en vegovariant. Fries på sötpotatis eller pommes också såklart. Lite plock. Lite helgkänsla och alldeles, alldeles underbart. Välkommen in i köket!
Filmtajm och karamelliserade popcorn. Saltade såklart. Genialt enkelt och sjukt gott. Med några få ingredienser och ett par ynka minuter är det klart. Lite smörigt och så det knaprigt kolasöta som bryts med flingor av salt. Välkommen in i köket!
Filé och filé. Är det verkligen det bästa köttet? Det möraste, mest välsmakande? Mitt svar är definitivt nej. Välj rätt tillagningsmetod och det smörigt möra, aromatiska kan istället heta fläsklägg och fläsksida. Välkommen in i köket!