Ugnsbakad havregrynsgröt

5 april, 2019
Kategori:
skogtillbord-havregrynsgröt-ugnsbakad-april 19

Ugnsbakad havregrynsgröt är gröten som passar alla, också en grötskeptiker. Det doftar kanel, kardemumma, äpple och mandel. Äppelkakatoner, men på frukost- eller brunchtema. Välkommen in i köket!

Läs mer

Färskost och smör från hemmamejeriet

25 mars, 2019
Kategori:
skogtillbord-färskost-mejeri-mars19

Fil är fil och grädde, grädde. Eller? Visst är det så på ett sätt. De är nog i sig själva, men vill man så kan de bli mer. Och svårt är det inte. Jag låter köket bli mejeri en stund och se där, fil är inte alls fil, utan färskost. Välkommen in i köket!

Läs mer

Korvtopping

11 mars, 2019
skogtillbord-korvtopping-mars19

Alla korvars dag! Korven är ett lysande exempel på parallella trender. Å ena sidan klassad som skräpig snabbmat, men samtidigt också en hyllad hipsterrätt. Låt mig presentera en kombination. En korvtopping som förvandlar hunsad fastfood till genomtänkt finspis. Välkommen in i köket!

Läs mer

Semmelkladdkaka – i sista stund

5 mars, 2019
Kategori:
skogtillbord-semmelkladdkaka-mars19

Alltid sen och den som missat att köpa jäst. Men vad gör det en dag som denna. Dagen när alla bakverk som genom trolldom förvandlas till semlor. Därför ett ord till dig som är ute i sista stund: Ge inte upp! Semmelkladdkaka är räddningen! Välkommen in i köket!

Läs mer