Kanelbulletips – favorit i repris

4 oktober, 2018
Kategori:
skogtillbord-kanelbulle-okt18

Kanelbulles dag! För mig som hopplös bagare var det en ständig katastrof tills jag tog tag i min outvecklade bullbakarsida och samlade tipsen. De allra bäst för den som är total novis och för den som vill uppdatera bullkonsterna med en rad kanelbulletips. Välkommen in i köket!

Läs mer

Äppelmos – rosa vaniljdoftande

3 oktober, 2018
Kategori:
skogtillbord-äppelmos-rosa-sept18

Inte är det ofta, men ibland lönar det sig att vara lat. Jag rör i grytan och framför mina ögon färgas årets äppelmos vackert rosa. Skönheten sitter i skalet jag inte brydde mig om att ta bort. Välkommen in i köket!

Läs mer

Kantarellflan med krondill

22 september, 2018
Kategori:
skogtillbord-kantarellflan-sept18

Jag har ett karljohanöga och en superhjälteblick för svart trumpetsvamp. Höstlövsbruna trattisar är inga problem, men var är herr kantarell? Inte där jag är i alla fall. Några små knallgula raringar får jag i alla fall med hem och vi kalasar på kantarellflan. Välkommen in i köket!

Läs mer

Vackraste sättet att förvara lökskörden

29 augusti, 2018
skogtillbord-hängalök-aug18

Så lyckat! Årets lökar slår alla rekord. I alla fall i min odlarkarriär. Jag chansade och satte frön istället för sättlök i år och banne mig att det fungerade. Nu är lyckan total när jag har hittat vackraste sättet att förvara lökskörden hängande. Välkommen in på pyssel i köket!

Läs mer

Tomatsallad – sensommarens bästa

22 augusti, 2018
skogtillbord-tomatsallad-aug18

Det är magiskt att öppna dörren till växthuset. Emot mig slår doften av tomat och basilika. Odlarmödans belöning och vilken lycka att plocka hem små godisgula pärlor vid sidan av läckert svartröda, gulgröna och en ljust röd brandywinebamse. Dagens ljuvliga tomatsallad är faktiskt varje dags just nu. Välkommen in i köket!

Läs mer