Nakenfröpumpan Olga
Jag är barnsligt road. En hel rad med stora pumpor väntar på skafferihyllan. Och nu är det dags. Klyver en och se där en fin samling med mörkt gröna frön mot det orangea. Nakenfröpumpan Olga levererar. Välkommen in i köket!
Jag är barnsligt road. En hel rad med stora pumpor väntar på skafferihyllan. Och nu är det dags. Klyver en och se där en fin samling med mörkt gröna frön mot det orangea. Nakenfröpumpan Olga levererar. Välkommen in i köket!
Banne mig nu börjar det! Jag sitter och bläddrar bland fröpåsarna. För tidigt, eller inte? Svar: inte. Därute ligger lotterna startklara i vilande väntan. Jag riggar växtlampor och ser framför mig förra sommarens grönskande bäddar. Och i år är ni bjudna på festen! Välkommen till lotten!
Pico de gallo, mangosalsa och guacamole. Mexiko kallar! Ska det bjudas på chili så finns inga andra vägar en den att gå all in. Det blir chilihett, limesyrligt och korianderdoftande! Välkommen in i köket!
Det ringlar en doftslinga genom lägenheten. Mmm.. spiskummin, oregano och koriander. Det ska bli gryta. En som värmer och stärker utan att tynga. En chili för frusna januarisjälar. Välkommen in i köket!
Räkfrossa! Deras bästa tid är nu. Vi äter gärna räkor på sommaren, men det är nu de toppar i kvalitet. Jag fixar en snabb förrätt till helgfesten. Asiatiska smaken som sätter sprätt på oxveckorna. Välkommen in i köket!
Nyårsklockor, sprakande fyrverkerier och det där suget efter något litet att äta. Precis i detta ögonblick är den hel rätt och fullkomligt perfekt. Trenden med mackan som är en total och galen blandning av fastfood och finmat. Välkommen in i köket!
Vi har bakat, pysslat, städat, pyntat och griljerat. Parallellt med stöket blir jag överöst av goda råd: vila, stressa av, se det lilla, ta vara på dina nära och …men hur? Fixa festmiddag och ta det lugnt, är det ens möjligt? Yes! Jag har ett trick! Välkommen in i köket!
Blåbärssås till nyårsfilén. Jag vågar utlova en succé! Mustigt, värmande och stärkande inför allt det nya. Klassiska smaker och ett säkert kort. Välkommen in i köket!
Lätt och elegant för att fira in det nya året. Men äta rått kött, är det verkligen okej? Det låter grovt och barbariskt, men det här är tvärtom en rätt som kräver mycket omsorg och stor noggrannhet. Matlagning för finlirare. Välkommen in i köket!
Några mellandagar och så på´t igen bara. Vi går från jul med pyssligt och robust till lätt, fräscht och elegant. Här serveras en glimrande nyårsmeny i flera delar. Nummer ett har ni här. Välkommen in i köket!