Logo Skog till bord | Katarina Ekeström

Stäng
  • Startsida Bloggar
  • Skog till bord
  • Lev som en bonde
  • Johanna i Kulla
  • Bondjäntan odlar
  • Trä, hops och kärlek
  • Ruckel och Rödfärg
  • Öl-land
  • Land
  • Land Lantbruk
  • Land Skogsbruk
  • Prenumerera
  • E-tidningen

Nakenfröpumpan Olga

17 januari, 2018
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Odling
0
nakenfröpumpa-jan18

Jag är barnsligt road. En hel rad med stora pumpor väntar på skafferihyllan. Och nu är det dags. Klyver en och se där en fin samling med mörkt gröna frön mot det orangea. Nakenfröpumpan Olga levererar. Välkommen in i köket!

Etiketter: pumpa, pumpafrö
Läs mer

Odling och matlagning – perfekt kombo

13 januari, 2018
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Odling
0
lotten-sellerisådd-jan18

Banne mig nu börjar det! Jag sitter och bläddrar bland fröpåsarna. För tidigt, eller inte? Svar: inte. Därute ligger lotterna startklara i vilande väntan. Jag riggar växtlampor och ser framför mig förra sommarens grönskande bäddar. Och i år är ni bjudna på festen! Välkommen till lotten!

Etiketter: egenodlat, rotselleri, sådd
Läs mer

Pico de gallo, mangosalsa och guacamole

8 januari, 2018
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
chilitillbehör-jan18

Pico de gallo, mangosalsa och guacamole. Mexiko kallar! Ska det bjudas på chili så finns inga andra vägar en den att gå all in. Det blir chilihett, limesyrligt och korianderdoftande! Välkommen in i köket!

Etiketter: avokado, mango, tomater
Läs mer

Chili sin carne – vegogryta för alla

8 januari, 2018
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
chilisincarne-jan18

Det ringlar en doftslinga genom lägenheten. Mmm.. spiskummin, oregano och koriander. Det ska bli gryta. En som värmer och stärker utan att tynga. En chili för frusna januarisjälar. Välkommen in i köket!

Etiketter: bönor, chili
Läs mer

Räkfrossa – asiatisk räksallad

6 januari, 2018
Kategori:
  • Fisk och skaldjur
0
asiatiskräksallad-jan18

Räkfrossa! Deras bästa tid är nu. Vi äter gärna räkor på sommaren, men det är nu de toppar i kvalitet. Jag fixar en snabb förrätt till helgfesten. Asiatiska smaken som sätter sprätt på oxveckorna. Välkommen in i köket!

Etiketter: räkor, sallad
Läs mer

Crab roll – nyårsnattamat

30 december, 2017
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Fisk och skaldjur
0
skogtillbord-crabroll-dec17

Nyårsklockor, sprakande fyrverkerier och det där suget efter något litet att äta. Precis i detta ögonblick är den hel rätt och fullkomligt perfekt. Trenden med mackan som är en total och galen blandning av fastfood och finmat. Välkommen in i köket!

Etiketter: briochebröd, krabba
Läs mer

Nyårsdessert – easy peasy!

30 december, 2017
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Mathantverk
0
nyårschoklad-dec17

Vi har bakat, pysslat, städat, pyntat och griljerat. Parallellt med stöket blir jag överöst av goda råd: vila, stressa av, se det lilla, ta vara på dina nära och …men hur? Fixa festmiddag och ta det lugnt, är det ens möjligt? Yes! Jag har ett trick! Välkommen in i köket!

Etiketter: choklad, dessert, mathantverk, nyår
Läs mer

Blåbärssås förgyller nyårsfilén

29 december, 2017
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
  • Sås
0
blåbärssås-dec17

Blåbärssås till nyårsfilén. Jag vågar utlova en succé! Mustigt, värmande och stärkande inför allt det nya. Klassiska smaker och ett säkert kort. Välkommen in i köket!

Etiketter: blåbär, filé, rödvinssås, sås
Läs mer

Carpaccio – nyårsfilé för finlirare

29 december, 2017
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
0

Lätt och elegant för att fira in det nya året. Men äta rått kött, är det verkligen okej? Det låter grovt och barbariskt, men det här är tvärtom en rätt som kräver mycket omsorg och stor noggrannhet. Matlagning för finlirare. Välkommen in i köket!

Etiketter: carpaccio, nyår
Läs mer

Lyxiga chips till nyår

28 december, 2017
Kategori:
  • Fisk och skaldjur
  • Grönsaker och tillbehör
0
nyårschips-dec17

Några mellandagar och så på´t igen bara. Vi går från jul med pyssligt och robust till lätt, fräscht och elegant. Här serveras en glimrande nyårsmeny i flera delar. Nummer ett har ni här. Välkommen in i köket!

Etiketter: lax, löjrom, nyår, potatis
Läs mer
Äldre inlägg
Nyare inlägg
  • Senast uppdaterat om:

    • Nyårsmaten ni inte vill missa 30 december, 2023
    • Tolv vegetariska julbordstips 19 december, 2023
    • Ugnsrostad potatis till storhelgerna 18 december, 2023
  • Läs mer om:

  • Arkiv:

  • Prenumerera på bloggen – få notiser i mejlen

  • Hitta mer om:

    blåbär bröd buffé choklad dessert fika färsbiffar grill gryta husman husmanskost jul julbord kyckling kål köttfärs lax lök macka majonnäs midsommar morötter nyår ost paj pasta potatis potatissallad påsk rabarber ramslök räkor rödbetor sallad sill soppa sås tomat tomater vegetariskt vildsvin vilt viltfärs ägg äpple
  • RSS Mer från Land.se

Följ mig