Kombucha del 1 – trendig hälsodryck

11 juli, 2017
Kategori:
kombucha-juli17

Plötsligt ser jag det överallt. Kombucha, drycken som tillskrivs nästan magisk kraft att hela och skänka energi. Den är en del av probiotikahajpen, som kanske håller på att övergå från trend till vardag. Hälsosamt och verkligen mycket gott. Vad jag snackar om? Följ med så får du veta mer. Välkommen in i köket!

Läs mer

Kallpressad rapsolja – flytande guld!

9 juli, 2017
sänkdalensraps-juli17

Oftast kör man bara förbi. Gyllengula, lysande fält. Prova att stanna nästa gång. Ta en paus, sträck på benen och stå en stund i kanten av allt det gula. Känn doften och lyssna till binas intensiva arbete. Finns det någon lokal producent med gårdsbutik? Sväng in och införskaffa en flaska kallpressad rapsolja. Flytande guld! Välkommen in i köke

Läs mer

Sommarfrukost – Perfekt löskokt ägg!

6 juli, 2017
Kategori:
löskoktaägg-juli17

Ägg kan verkligen engagera. Ägget är ett livsmedel som omges av dedikerade nördar. Ibland på gränsen till snobbar. Särskilt viktig och känslig är frågan om det löskokta ägget. Det perfekta. Det med en krämig gula och en fast vita. Låt oss bringa reda i metoderna. Välkommen in i köket!

Läs mer

Gissa din sommarsallad

29 juni, 2017
mixedsalad-juni17

Och så ska det väl vara en sallad? För att det hör till. Några gröna blad lite vid sidan av. Men så behöver det inte alls vara. Vi plockar skålen full med spännande små överraskningar och kör:” Gissa din sallad.” Ingrediensleken ni vet. Inte det..nåja hursomhelt så är du hjärtligt välkommen in i köket!

Läs mer

Gör eget syrat smör

26 juni, 2017
syratsmor-juni17

Vissa livsmedel sätter spår. Som smör, tänk alla gånger ni hört någon lyriskt berätta om det nybakade bröder och om smöret som droppade. Eller fräset som följer med klicken i stekpannan. Den doften! Eller smör och färskpotatis. Så gott! Nu gör vi eget med en twist. Det blir syrat smör. Välkommen in i käket!

Läs mer

En gräskrona för sommarkänslan

22 juni, 2017
Kategori:
graskrona-juni17

Jag tar en promenad för att fundera över midsommarmaten. På ängarna längs med vägen svajar högt vackert gräs. Det är så somrigt. Jag får ett suddigt minne av en gräskrona jag band för länge sedan och hm..hur var det nu man gjorde. Inte svårt alls faktiskt. Vill ni veta hur? Välkommen in i köket!

Läs mer

Fläderchampage till sommarskålen

17 juni, 2017
Kategori:
fladerchampagne-juni17

Ingenting doftar som fläderblom. Och så vacker sen. Blomklasar som perfekta spetsbroderier. Fläder är den definitiva avsparken in i sommaren och den går att fånga i flaska. Låt oss skåla gemensamt i en festlig och bubblig fläderchampagne. Välkommen in i köket!

Läs mer