Logo Skog till bord | Katarina Ekeström

Stäng
  • Startsida Bloggar
  • Skog till bord
  • Lev som en bonde
  • Johanna i Kulla
  • Bondjäntan odlar
  • Trä, hops och kärlek
  • Ruckel och Rödfärg
  • Öl-land
  • Land
  • Land Lantbruk
  • Land Skogsbruk
  • Prenumerera
  • E-tidningen

Råvara med sting – Pepparrot

1 april, 2020
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-råvara-pepparrot-april20

Pepparrot! Vårt inhemska sting. Det bränner till på tungan, men bara helt kort. Den är mer än en krydda, men ändå ingen grönsak. En spännande smaksättare som passar till mycket. Välkommen in i köket!

Etiketter: buffé, påsk, pepparrot, råvara
Läs mer

Baka med surdeg – råg och vete

26 mars, 2020
Kategori:
  • Bakat och sött
1
skogtillbord-surdeg-mars20

Slut. Slut och slut. Hela landet bakar och jäst är nära på omöjligt att få tag på. Men då gör vi egen, eller hur!? Tid för surdeg! Vi slänger ihop en rågsurgrund och en på vete. Godaste brödet. Välkommen in i köket!

Etiketter: rågbröd, rågsur, surdeg, surdegsgrund
Läs mer

Veckans råvara – lever älskar, älskar inte

23 mars, 2020
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
  • råvara
0
skogtillbord-råvara-lever-mars20

Lever är en råvara som väcker känslor. För eller emot. Prova leverfärsbiffar i vinägersky och bli en av förespråkarna. Låt oss omvärdera en fin, men förtalad råvara! Välkommen in i köket!

Etiketter: färsbiffar, lever, råvara
Läs mer

Pocherat ägg – när enkelt blir lyx

21 mars, 2020
Kategori:
  • Ägg
0
https://www.klostra.se/sotpotatis-erato-orange-plantor

Pocherat ägg – en uppvisning i ägg-konst. Lyx av det allra enklaste. Snabbt och enkelt fixat med ett resultat som signalerar finmat fast det egentligen bara är just ett ägg. Välkommen in i köket!

Etiketter: brunch, macka, pocherat
Läs mer

Citronmarängpaj – en mixvariant

18 mars, 2020
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-citronmarängpaj-mars20

Citronmarängpaj – syrligt och sött kompletterar varandra perfekt. Pajen är ljus och luftig. En riktig vårpaj! Välkommen in i köket!

Etiketter: maräng, paj, påsk
Läs mer

Veckans råvara – sötpotatis

16 mars, 2020
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Odling
  • råvara
0
skogtillbord-råvara-sötpotatis-mars20

Råvara – sötpotatis. Känns än så länge som en främling på välkommet besök i grönsaksdisken, men du vet väl att den kan odlas också här hos oss? Här har du lite odlingstips och recept på stompad sötpotatis med ost och örter.

Etiketter: odling, sötpotatis, stomp
Läs mer

Lahmacum – köttfärspizza från Mellanöstern

13 mars, 2020
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
0
skogtillbord-lahmacum-mars20

Lahmacum – eller köttfärspizza från mellanöstern. Kryddig mat serverat i bröd! En oslagbar kombination alltid värd att prova. Välkommen in i köket!

Etiketter: köttfärs, pizza
Läs mer

Veckans råvara – lök

9 mars, 2020
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • råvara
0
skogtillbord-råvara-lök-mars20

Råvara – lök. Överallt är den med. Slå upp en kokbok och möt den om och omigen på sida efter sida. Lök, ingrediensen vi inte kommer undan. Värd att lära känna och göra det allra bästa av. Välkommen in i köket!

Etiketter: lök, råvara
Läs mer

Hummustallrik- 20-talets gröna helgplock

7 mars, 2020
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-hummusfat-mars20

En hummustallrik bygger på en grund av sammetslen, vitlöksdoftande, lätt citronsyrlig kikärtsröra. Sen släpper vi lös vår inre smak-kreatör och fixar topping på vegotema. Välkommen in i köket!

Etiketter: hummus, kikärtor, vegetariskt, vego
Läs mer

Koreansk friterad kyckling – Prova genast!

4 mars, 2020
Kategori:
  • Kyckling
0
skogtillbord-kyckling-koreansk-friterad-feb20

Koreansk friterad kyckling. Chili, ingefära och vitlök. Koriander, salladslök, sesamfrö och picklat. Så gott! Och så vackert! Välkommen in i hettan!

Etiketter: koreanskt, kyckling
Läs mer
Äldre inlägg
Nyare inlägg
  • Senast uppdaterat om:

    • Nyårsmaten ni inte vill missa 30 december, 2023
    • Tolv vegetariska julbordstips 19 december, 2023
    • Ugnsrostad potatis till storhelgerna 18 december, 2023
  • Läs mer om:

  • Arkiv:

  • Prenumerera på bloggen – få notiser i mejlen

  • Hitta mer om:

    blåbär bröd buffé choklad dessert fika färsbiffar grill gryta husman husmanskost jul julbord kyckling kål köttfärs lax lök macka majonnäs midsommar morötter nyår ost paj pasta potatis potatissallad påsk rabarber ramslök räkor rödbetor sallad sill soppa sås tomat tomater vegetariskt vildsvin vilt viltfärs ägg äpple
  • RSS Mer från Land.se

Följ mig