Sötpotatis – egen skörd
Egen skörd slår det mesta. Och lite extra roligt är det med fint resultat där man inget väntade sig. Flera kg sötpotatis vem hade kunnat tro det?! Välkommen in i köket och till min minitunnel!
Egen skörd slår det mesta. Och lite extra roligt är det med fint resultat där man inget väntade sig. Flera kg sötpotatis vem hade kunnat tro det?! Välkommen in i köket och till min minitunnel!
Sötpotatisfries i heta, krispiga stavar. Doppa i chilimajonnäs, ät och känn dig syndigt nöjd. Jag tror att det räcker som lockbete. Välkommen in i köket!
Jag vet redan svaret så varför fråga. Burgare kommer att hamna högt på veckans middagsmeny. Så är det bara. Gott javisst, men jag vill nytt och testar en variant. Idag serveras umamiburgare. Välkommen in i köket!
Frys snabbt och tina snabbt. Eller strunta i att tina och stek direkt. Tvärtemot vad jag har lärt mig, men nu gäller: gör om, gör rätt. Och absolut, jag ger mig och steker burgarna direkt från frysen med gott resultat. Välkommen in i köket!
Köket doftar. Det ska bli pumpasoppa. En liten ton av rostad lök, vitlök och så en mustig varm pumpaarom. Planen är ett trendbrott. Kokos-lime-fällan är lockande, men jag tackar nej. I alla fall idag och höjer istället en näve för crème fraiche och prästost. Välkommen in i köket!
Croque monsieur, det låter svårt. Varm macka känns enklare och det är precis vad det här handlar om. Som vanligt är det de där extra små omsorgerna som förvandlar det enkla från mediokert till fantastiskt. Välkommen in i köket!
Vissa recept förtjänar lite extra uppmärksamhet för att de är så genialt enkla och samtidigt ovanligt bra. Idag blir det ett recept från 30-talet. Stekta smålökar – ett riktigt mormorsrecept. Välkommen in i köket!
Pak choi är kålväxten som gör tvärtom. Så sent och skörda snabbt är inte den vanligaste kålbeskrivningen. Men sådan är den och tänk vilken lycka att plocka spröda gröna blad i mitten av oktober. Välkommen in i köket!
Mustiga grytor och insmickrande stekar. Det är den tiden. Höst betyder jakt och slakt. Ute är det kallt och vi boar framför spisen. Rejält känns rätt. Så får det bli och idag serveras portergryta. Välkommen in i köket!
Varför krångla och göra sig till så in i norden när det bästa ligger i potatislådan? Ett löjligt enkelt sätt att lyfta en måltid till höjderna. Servera krämig, krogfin potatispuré till middagen. Hör de nöjda suckarna, och se skålen tömmas. Välkommen in i köket!