Logo Skog till bord | Katarina Ekeström

Stäng
  • Startsida Bloggar
  • Skog till bord
  • Lev som en bonde
  • Johanna i Kulla
  • Bondjäntan odlar
  • Trä, hops och kärlek
  • Ruckel och Rödfärg
  • Öl-land
  • Land
  • Land Lantbruk
  • Land Skogsbruk
  • Prenumerera
  • E-tidningen

Spickeskinka – lufttorkat på svenska

5 juni, 2018
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
0
skogtillbord-spickeskinka-juni18

Vi vänder oss utåt för att prova och smaka på världen. Vidsynta, orädda och pigga på att testa nytt. Men vad är egentligen en smaknyhet? Säger jag prosciutto så vet alla vad jag menar, men spickeskinka är det bekant? Välkommen in i köket!

Etiketter: lufttorkat, mathantverk, skinka
Läs mer

Ostpaj – bufféfavoriten alla kategorier

2 juni, 2018
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Ost och mejeri
0
skogtillbord-ostpaj-juni18

Varför överge ett vinnande koncept? Vi letar nytt och nytt när det finns saker som står sig. Som älskas av alla och som är enkla att göra. Låt oss vända blickarna mot en given vinnare och göra den igen. Och igen! Ostpaj, en favorit i repris! Välkommen in i köket!

Etiketter: buffé, ost, paj
Läs mer

Potatissallad för buffé och grill

31 maj, 2018
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-potatissallad-maj 18

Mitt i årets festtätaste tid. Inte en vecka utan att något ska avslutas eller firas. Vi avverkar den ena buffén efter den andra med eller utan grilltema. Återkommande favorit är potatissallad och årets är vackert grön och galet god. Välkommen in i köket!

Etiketter: buffé, potatis, potatissallad
Läs mer

Melonslush – svalka i sommarhettan

29 maj, 2018
Kategori:
  • Dryck
0
skogtillbord-melonslush-maj18

Värmerekord som slår allt! Vi behöver något gott att kyla ner oss med. Lite sött och isande svalt. Enkelt dessutom. Melonslush måste vara dagens perfekta dryck. Välkommen in i köket!

Etiketter: melon, slush, vattenmelon
Läs mer

Enkel, försommarfin rabarberdessert

19 maj, 2018
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Bär och frukt
0
skogtillbord-pingstrabarber-maj18

Jag vet att vi är fler. Plötsligt är det finhelg igen och mina matplaner är inte synkade. Festen har liksom försvunnit i mycket av annat. Men vadå, vi hinner ikapp allihop! Det blir en rabarberdessert, lika god och vacker som snabb. Välkommen in i köket!

Etiketter: dessert, rabarber
Läs mer

Sparrisrisotto – svensk försommar på fat

18 maj, 2018
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-sparrisrisotto-maj18

Sparrisrisotto! Krämig, mjuk, elegant och mättande. Finmat med felaktigt rykte. Det sägs att det är svårt, men icke. Risotto är ett enkelt sätt att servera fina grönsaker. Mat som behöver lite omsorg, precis som allt som ska ätas. Välkommen in i köket!

Etiketter: risotto, sparris, västerbottensost
Läs mer

Vaniljvisp till paj och bär

14 maj, 2018
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Bär och frukt
0
skogtillbord-vaniljvisp-maj18

Rabarberkaka, nyplockade jordgubbar, krusbärs- och blåbärspaj. Vilka tider. Allt är gott nog i sig, men jag säger inte nej till något svalt, lent och vispat till. Något med vanilj. Vaniljvisp! Välkommen in i köket!

Läs mer

Green goddess – sommarens favoritsås

6 maj, 2018
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-greengodess-maj18

Green godess-dressing, känner ni till den? Alla svar ja, belönas med ett grattis och till er som inte har en aning säger jag också grattis. Snart vet ni! Välkommen in i köket!

Etiketter: dressing, sås
Läs mer

Ugnsbakad rabarber med salt nötkolasås

2 maj, 2018
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-ugnsrabarber-maj18

Det går med rasande fart. Man anar en knopp och vips så finns de i mängd och jag kan inte hejda mig. Varje dag är en potentiell rabarberdag och hör på det här så förstår ni: Ugnsbakad rabarber, vaniljglass och nötknaprig kolasås med lätt sälta. Välkommen in i köket!

Etiketter: kolasås, nötter, rabarber, sås
Läs mer

Rabarbermazarin – perfekt kombination

27 april, 2018
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-rabarbermazarin-april18

Nu är vi där. Varje dag vänder jag hem från lotten med någon form av skörd. En näve spenat, en knippa gräslök, en fin bukett spirkål och idag, årets första rabarber. Underbara dag! Nu blir det rabarbermazarin. Välkommen in i köket!

Etiketter: paj, rabarber
Läs mer
Äldre inlägg
Nyare inlägg
  • Senast uppdaterat om:

    • Nyårsmaten ni inte vill missa 30 december, 2023
    • Tolv vegetariska julbordstips 19 december, 2023
    • Ugnsrostad potatis till storhelgerna 18 december, 2023
  • Läs mer om:

  • Arkiv:

  • Prenumerera på bloggen – få notiser i mejlen

  • Hitta mer om:

    blåbär bröd buffé choklad dessert fika färsbiffar grill gryta husman husmanskost jul julbord kyckling kål köttfärs lax lök macka majonnäs midsommar morötter nyår ost paj pasta potatis potatissallad påsk rabarber ramslök räkor rödbetor sallad sill soppa sås tomat tomater vegetariskt vildsvin vilt viltfärs ägg äpple
  • RSS Mer från Land.se

Följ mig