Egen skörd från skog och jord

30 juli, 2016
marinerade ugnsrostade grönsaker, hjortfärsbiffar

Egentligen säger jag: ”Blanda inte för mycket. Det enkla är bäst.” Men så händer det. Jag går loss på lotten och plockar som en vilde. Det ena efter det andra. Väl hemma drar jag fram hjortkött och köttkvarn och så står jag där med ett oändligt antal ingredienser och kliar mig i huvudet. Här gäller det att hitta en samlande idé. Och det gjorde jag. Följ med på en matorgie i egenskördat.

Läs mer

Vacker vitlöksfläta – steg för steg

28 juli, 2016
vitlksfläta

Jag tillhör de lyckliga. De som har en vitlöksskörd att bärga. 100 klyftor satta och hundra fina lökar att plocka upp. Vi äter och äter. Sen kör jag på skrytvarianten och flätar för ätbart bling i köket. Det blir dessutom en fläta till som present när jag blir bortbjuden och en till…. Känner mig rik! Fläta vitlök är lätt. Vill du veta hur så visar jag processen här, steg för steg.

Läs mer

Effektiv i blåbärsskogen

21 juli, 2016
Kategori:
blåbär, rensa

Blåprickigt. Hela skogen är full av bär och vi skördar. Men det gäller att hålla i sig och inte tappa huvudet. Allt ska ju rensas sedan. Med en bärplockare går det snabbt att samla stora mängder, men att rensa tar tid. Jag har testat olika metoder för att snabba på arbetet och här är resultatet. Ta chansen och bli effektiv i blåbärsskogen!

Läs mer

Rotselleri levererar sommar i månader

20 juli, 2016
rotselleri

Sommaren är inte kort. Spendera den tillsammans med en rotselleri och den sträcker sig över ett halvår. Först i fantasin, följd av sådd, omvårdnad, avhärdning, grundgödsling utplantering och nu skörd. Här står vi nu tillsammans vid min köksbänk. Och kära du, jag älskar dig!

Läs mer

Råkräm – en vaniljdröm till sommardesserten

18 juli, 2016
råkräm

Det drar lite, långt bak i kinderna. En liten grimas. Syrligt och gott. Sommarsmaker som röda vinbär, krusbär och rabarber. Från buskarna plockar jag i mig utan att tveka, men när de ska serveras vid bordet behövs något som mildrar. En kräm kanske? En kallvispad vaniljkräm. Fluffigt luftlätt och prickig av de svarta vaniljkornen. Japp så får det bli!

Läs mer