Logo Skog till bord | Katarina Ekeström

Stäng
  • Startsida Bloggar
  • Skog till bord
  • Lev som en bonde
  • Johanna i Kulla
  • Bondjäntan odlar
  • Trä, hops och kärlek
  • Ruckel och Rödfärg
  • Öl-land
  • Land
  • Land Lantbruk
  • Land Skogsbruk
  • Prenumerera
  • E-tidningen

Märtas chokladkakor – kakdrottningens favorit

9 juni, 2020
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-chokladsnittar-juni20

Märtas chokladkakor – klart man blir nyfiken när Birgitta Rasmusson utnämner dem till sin absoluta favorit. Vi bara måste baka! Välkommen in i köket!

Etiketter: choklad, fika, småkakor
Läs mer

Potatissallad Caesar

5 juni, 2020
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-potatissallad-caesar-juni20

Färskpotatisen är här. Kokt med bara en smörklick är oslagbart första veckan, men snart vill man förädla. Vad tror ni om potatissallad Caesar?! En verklig hit! Välkommen in i köket!

Etiketter: färskpotatis, midsommar, potatissallad
Läs mer

Rabarberglaze till grillat

3 juni, 2020
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Sås
0
skogtillbord-rabarberglaze-juni20

Vi grillar. Och grillar. Och grillar. Överallt och alltid såhär års. Sätt näsan i luften, sniffa och jag lovar att du fångar en rökig grillslinga från närliggande plats. Idag förgyller vi det hela med en sötsyrlig rabarberglaze. Välkommen in i köket!

Etiketter: glaze, grillat, lax, rabarber
Läs mer

Caesardressing – vi älskar dig!

31 maj, 2020
Kategori:
  • Sås
0
skogtillbord-caesardressing-maj20

Caesarsallad – slå upp en meny på nästan vilken krog som helst i landet och den är med. Vi älskar den! Och kan vi inte gå på restaurang så får vi väl fixa den själva. Välkommen in i köket!

Etiketter: caesardressing, dressing, sallad
Läs mer

Pickla granskott som Årets kock

29 maj, 2020
Kategori:
  • Naturskafferiet
0
skogtillbord-granskott-picklade-maj20

Skogen på försommaren, fåglarna, dofterna, blommande blåbärsris och så de späda, ljusgröna topparna på annars grova granar. Jag plockar för att pickla granskott. Välkommen in i köket!

Etiketter: Årets kock, granskott, picklat, råvara
Läs mer

Sparris – en försommarprimör

24 maj, 2020
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Odling
0
skogtillbord-råvara-sparris-ägg-maj20

Sparris! Knopparna trycker sig upp ur den bara jorden och varje dag skördar jag ett par nävar av de spröda stänglarna. En verklig försommarprimör. Enklare gourmetmat finns inte. Välkommen in i köket!

Etiketter: pocherat, primörer, sparris
Läs mer

Pajeon – koreanska pannkakor

18 maj, 2020
Kategori:
  • Ägg
0
skogtillbord-pajeon-maj20

Pajeon! Koreansk pannkaka långt från sylt- och sirapsvarianterna. Frasig och fylld med grönsaker att doppa i en het sås med sojasälta, syra och chilisting. Välkommen in i köket!

Etiketter: koreanskt, pajeon, pannkaka
Läs mer

Vaniljdoftande rabarbermarmelad

17 maj, 2020
Kategori:
  • Bär och frukt
0
skogtillbord-rabarber-marmelad-maj20

Rabarbern trotsar blåst och kyla. Den ska upp! Vi plockar till paj, kompott och till årets första burkinläggning. Det blir rabarbermarmelad! Välkommen in i köket!

Etiketter: marmelad, rabarber
Läs mer

Vildsvinskött och temperatur

12 maj, 2020
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
0
skogtillbord-råvara-vildsvinskött-april20

Vildsvinskött – mörkt och magert med en mild fin smak. En fantastisk råvara vi borde njuta mer av. Lite kunskap krävs för bästa resultat och jag vet mer. Välkommen in i köket!

Etiketter: innertemperatur, stek, vildsvin, vilt, viltstek
Läs mer

Baka hamburgerbröd till grillfesten

9 maj, 2020
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-hamburgerbröd-maj20

Dofter av vår! Hägg, syren och nygrillat. Alla lika välkomna och jag vill bidra med ett viktigt tillbehör som kommer höja känslan ytterligare. Vi ska baka hamburgerbröd. Välkommen in i köket!

Etiketter: baka, grill, hamburgerbröd
Läs mer
Äldre inlägg
Nyare inlägg
  • Senast uppdaterat om:

    • Nyårsmaten ni inte vill missa 30 december, 2023
    • Tolv vegetariska julbordstips 19 december, 2023
    • Ugnsrostad potatis till storhelgerna 18 december, 2023
  • Läs mer om:

  • Arkiv:

  • Prenumerera på bloggen – få notiser i mejlen

  • Hitta mer om:

    blåbär bröd buffé choklad dessert fika färsbiffar grill gryta husman husmanskost jul julbord kyckling kål köttfärs lax lök macka majonnäs midsommar morötter nyår ost paj pasta potatis potatissallad påsk rabarber ramslök räkor rödbetor sallad sill soppa sås tomat tomater vegetariskt vildsvin vilt viltfärs ägg äpple
  • RSS Mer från Land.se

Följ mig