Vårens gröna soppor
Vårens gröna soppor – de allra första vilda primörernas triumf. Ramslöken och nässlan gör entré. Välkommen in i köket!
Vårens gröna soppor – de allra första vilda primörernas triumf. Ramslöken och nässlan gör entré. Välkommen in i köket!
Rabarbercurd – en med mycket smör som lyfter fram rabarbersmaken och dämpar syran. På nybakad frukostfralla…! Välkommen in i köket!
Palsternackans toppform infinner sig i april. Precis nu skördar jag de allra finaste rötterna. Stora och söta efter en vinter i jorden. Välkommen in i köket!
Odla egna salladsblad – för att smaken av gröna blad inte är den du kanske tror. Så mycket krispigare och sötare än du kunnat drömma om. Välkommen ut på lotten!
Sill, lax och lamm – storhelg närmar sig och våren ska beredas plats att rejält breda ut sig och synas på festbordet. Välkommen in i köket!
Påskäggen – storhelgens huvudaktör. I halvor och helor och röra. Mycket smak och glada färger är ett löfte. Välkommen in i köket!
Pannacotta med Västerbottensost – Påskbordets pärla! Len med fin ostsmak i sällskap av marinerade räkor och rom. Välkommen in i köket!
Ägg- och potatissallad eller tvärtom. Hursomhelst är det en krämig historia full av smak från kapris, senap och pepparrot. Välkommen in i köket!
Italienska köttbullar – själsvärmare med doft av citron, ost, basilika och vitlök. Som ljuvliga öar i en knallröd tomatsås. Välkommen in i köket! Mat för en av dagarna när vintern bestämde sig för att ta igen förlorad tid och att göra det rejält. Och vad gör man åt saken? Stänger in sig i köket och…
Schalottenlök – Äntligen dags att så. Den står bland topp tre på min måste-ha-lista till lotten. Välkommen in i köket!