Logo Skog till bord | Katarina Ekeström

Stäng
  • Startsida Bloggar
  • Skog till bord
  • Lev som en bonde
  • Johanna i Kulla
  • Bondjäntan odlar
  • Trä, hops och kärlek
  • Ruckel och Rödfärg
  • Öl-land
  • Land
  • Land Lantbruk
  • Land Skogsbruk
  • Prenumerera
  • E-tidningen

Pannbiff med lök – älskade husman

9 augusti, 2021
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
0
skogtillbord-pannbiff-aug21

Pannbiff med lök – en pärla i husmanregistret. Inga konstigheter, men tillagad med omsorg en riktig festrätt. Välkommen in i köket!

Etiketter: husman, husmanskost, lök, pannbiff
Läs mer

Vinbär – syltens lilla svarta

4 augusti, 2021
Kategori:
  • Bär och frukt
0
skogtillbord-vinbär- sylt-aug21

Svarta vinbär – jag plockar hink efter hink. Och vet att det går åt. Årets syltkok är igång. Välkommen in i köket!

Etiketter: blåbär, svarta vinbär, sylt
Läs mer

Inlagd gurka – tre varianter

31 juli, 2021
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-gurka-inlagd-juli21

Inlagd gurka – tre varianter för alla oss som varje år överraskas av gurkornas fantastiska produktivitet. Välkommen in i köket!

Etiketter: fermenterat, gurka, inläggning, mjölksyrat
Läs mer

Blåbärspaj med knäcktäcke

29 juli, 2021
Kategori:
  • Bakat och sött
  • Bär och frukt
0
skogtilbord- blåbärspaj-knäcktäcke

Blåbärspaj med knäcktäcke – Ugnen är igång. Jag är lätt myggbiten och mycket blå om fingrarna. Det bådar gott. Välkommen in i köket!

Etiketter: blåbär, fika, paj
Läs mer

Pestoskruvar – nattjäst, basilikadoftande

25 juli, 2021
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-pestoskruvar-juli21

Pestoskruvar – matbröd med trevlig uppsyn och ljuvliga dofter. Lång jästid och smakrik fyllning ger karaktär. Välkommen in i köket!

Etiketter: bröd, pesto
Läs mer

Anitas vitlöksgurka – ett mästerverk

23 juli, 2021
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Odling
0
skogtillbord- anitas- vitlöksgurka-juli 21

Anitas vitlöksgurka – ett är sant: inlagd gurka är inte detsamma som inlagd gurka. Små detaljer skiljer, men det här är ett litet mästerverk! Välkommen in i köket!

Etiketter: gurka, inläggning, vitlök
Läs mer

Dill- och chilipicklade gulbetor

20 juli, 2021
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0
skogtillbord-gulbetor-picklade-juli21

Dill- och chilipicklade gulbetor – få grönsaker är intensivare. Det knalligt gula och den söta, lite jordiga smaken av beta. Välkommen in i köket!

Etiketter: gulbetor, picklat
Läs mer

Potatissallad med mormorsdressing

17 juli, 2021
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Sås
0
skogtillbord-potatissallad-mormorsdressing-juli21

Potatissallad med mormorsdressing – ni vet en lite sötsyrlig och samtidigt gräddkrämig. Inte det? Det ska vi ändra på. Välkommen in i köket!

Etiketter: dressing, färskpotatis, potatissallad
Läs mer

Grillade köttspett – sommartider hej, hej

16 juli, 2021
Kategori:
  • Kött
  • vilt och tamt
0
skogtillbord-grilla-köttspett-juli21

Grillade köttspett – doften av kött som lagts över en glödbädd är magisk. Små flammor slår upp av droppande fett och det är bara så mycket sommar. Välkommen ut till grillen!

Etiketter: färsspett, grillat, spett
Läs mer

Tabbouleh – persiljans upprättelse

12 juli, 2021
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Odling
0
skogtillbord-tabbouleh-juli21

Tabbouleh – en sallad med persilja som huvudingrediens. Örten som är så mycket mer än lite piff på toppen. Välkommen in i köket!

Etiketter: egenodlat, persiljesallad, sallad
Läs mer
Äldre inlägg
Nyare inlägg
  • Senast uppdaterat om:

    • Nyårsmaten ni inte vill missa 30 december, 2023
    • Tolv vegetariska julbordstips 19 december, 2023
    • Ugnsrostad potatis till storhelgerna 18 december, 2023
  • Läs mer om:

  • Arkiv:

  • Prenumerera på bloggen – få notiser i mejlen

  • Hitta mer om:

    blåbär bröd buffé choklad dessert fika färsbiffar grill gryta husman husmanskost jul julbord kyckling kål köttfärs lax lök macka majonnäs midsommar morötter nyår ost paj pasta potatis potatissallad påsk rabarber ramslök räkor rödbetor sallad sill soppa sås tomat tomater vegetariskt vildsvin vilt viltfärs ägg äpple
  • RSS Mer från Land.se

Följ mig