Logo Skog till bord | Katarina Ekeström

Stäng
  • Startsida Bloggar
  • Skog till bord
  • Lev som en bonde
  • Johanna i Kulla
  • Bondjäntan odlar
  • Trä, hops och kärlek
  • Ruckel och Rödfärg
  • Öl-land
  • Land
  • Land Lantbruk
  • Land Skogsbruk
  • Prenumerera
  • E-tidningen

Auberginepasta – skördefesten har börjat

11 juli, 2021
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
  • Pasta
0
skogtillbord-auberginepasta-juli21

Auberginepasta – efter ett italienskt minne. Skillnaden nu är att jag själv sått och skördat. Svårslagen känsla! Välkommen in i sommarköket!

Etiketter: aubergine, egen skörd, pasta
Läs mer

Bearnaisesås – quick fix

9 juli, 2021
Kategori:
  • Sås
0
skogtillbord-bearnaisesås-quickfix-juli21

Bearnaisesås – quick fix. Tro mig den här är verkligen både enkel och snabb. Men framförallt vansinnigt god. Grillkvällens stjärna! Välkommen in i köket!

Etiketter: bea, bearnaisesås
Läs mer

Lindblomste – nu, som då, som sen

7 juli, 2021
Kategori:
  • Dryck
  • Naturskafferiet
0
skogtillbord-lindblomste-juli21

Lindblomste – lite som en tidsmaskin. En av alla växterna, smakerna och dofterna som binder samman generation efter generation. Välkommen in i köket!

Etiketter: lindblom, te
Läs mer

Dillstuvad färskpotatis och lite till

5 juli, 2021
Kategori:
  • Grönsaker och tillbehör
0

Dillstuvad färskpotatis är bara delvis sant men rubriken blev för lång. Dill-, ost-, citron- och svartpepparstuvad. Ja, ni hör ju själva. Välkommen in i köket!

Etiketter: dillstuvad, färskpotatis
Läs mer

Blåbärstry – Juniskörd och frukostfavorit

1 juli, 2021
Kategori:
  • Bär och frukt
  • Odling
0
skogtillbord-blåbärstry-juni21

Blåbärstry – ett underbart trädgårdsbär känt av alldeles för få. Blådaggigt, saftigt och sötsyrligt. Välkommen ut på lotten!

Etiketter: bär, blåbärstry, odling
Läs mer

Frasigt stekt strömming – sommarhusman

29 juni, 2021
Kategori:
  • Fisk och skaldjur
0
skogtillbord-strömming-stekt-juni21

Stekt strömming – som på Operakällaren fast med en twist. Först gräddmarinerad sedan panerad och stekt så frasig, så frasig. Välkommen in i köket!

Etiketter: husman, husmanskost, sommarmat, strömming
Läs mer

Pinocchiotårta en midsommardröm

24 juni, 2021
Kategori:
  • Bakat och sött
0
skogtillbord-pinocchiotårta-juni21

Pinocchiotårta – marängsmet bakad över en sockerkaksdeg. Grädde och riktigt mycket jordgubbar. Inga konstigheter, enkelt och så gott! En oöverträffad sommartårta. Välkommen in i köket!

Etiketter: jordgubbar, midsommar, tårta
Läs mer

Matjessillmacka till midsommar

23 juni, 2021
Kategori:
  • Fisk och skaldjur
0
skogtillbord-matjessillmacka-midsommar-juni21

Matjessillmacka – här talar sillen och dillen midsommarens språk. Enkelt, rakt på sak och alldeles underbart. Välkommen in i köket!

Etiketter: macka, midsommar, sill
Läs mer

Duo i midsommarlax

22 juni, 2021
Kategori:
  • Fisk och skaldjur
  • Sås
0
skogtillbord-midsommarlax-juni 21

Midsommarlax – två sommarfavoriter i repris. Lätta, vackra och delikata till de somrigaste av smaker, ångande nykokt potatis och hackad dill. Välkommen in i köket!

Etiketter: lax, midsommar
Läs mer

Jordgubbssallad – ovanligt gott

19 juni, 2021
Kategori:
  • Bär och frukt
0
skogtillbord-jordgubbssallad-juni21

Jordgubbssallad – låt oss för en liten stund tänka helt nytt. Vi lämnar grädde och socker, öppnar sinnena och se där, sälta från ost och hm, svartpeppar. Välkommen in i köket!

Etiketter: jordgubbar, sallad
Läs mer
Äldre inlägg
Nyare inlägg
  • Senast uppdaterat om:

    • Nyårsmaten ni inte vill missa 30 december, 2023
    • Tolv vegetariska julbordstips 19 december, 2023
    • Ugnsrostad potatis till storhelgerna 18 december, 2023
  • Läs mer om:

  • Arkiv:

  • Prenumerera på bloggen – få notiser i mejlen

  • Hitta mer om:

    blåbär bröd buffé choklad dessert fika färsbiffar grill gryta husman husmanskost jul julbord kyckling kål köttfärs lax lök macka majonnäs midsommar morötter nyår ost paj pasta potatis potatissallad påsk rabarber ramslök räkor rödbetor sallad sill soppa sås tomat tomater vegetariskt vildsvin vilt viltfärs ägg äpple
  • RSS Mer från Land.se

Följ mig