Auberginepasta – skördefesten har börjat
Auberginepasta – efter ett italienskt minne. Skillnaden nu är att jag själv sått och skördat. Svårslagen känsla! Välkommen in i sommarköket!
Auberginepasta – efter ett italienskt minne. Skillnaden nu är att jag själv sått och skördat. Svårslagen känsla! Välkommen in i sommarköket!
Bearnaisesås – quick fix. Tro mig den här är verkligen både enkel och snabb. Men framförallt vansinnigt god. Grillkvällens stjärna! Välkommen in i köket!
Lindblomste – lite som en tidsmaskin. En av alla växterna, smakerna och dofterna som binder samman generation efter generation. Välkommen in i köket!
Dillstuvad färskpotatis är bara delvis sant men rubriken blev för lång. Dill-, ost-, citron- och svartpepparstuvad. Ja, ni hör ju själva. Välkommen in i köket!
Blåbärstry – ett underbart trädgårdsbär känt av alldeles för få. Blådaggigt, saftigt och sötsyrligt. Välkommen ut på lotten!
Stekt strömming – som på Operakällaren fast med en twist. Först gräddmarinerad sedan panerad och stekt så frasig, så frasig. Välkommen in i köket!
Pinocchiotårta – marängsmet bakad över en sockerkaksdeg. Grädde och riktigt mycket jordgubbar. Inga konstigheter, enkelt och så gott! En oöverträffad sommartårta. Välkommen in i köket!
Matjessillmacka – här talar sillen och dillen midsommarens språk. Enkelt, rakt på sak och alldeles underbart. Välkommen in i köket!
Midsommarlax – två sommarfavoriter i repris. Lätta, vackra och delikata till de somrigaste av smaker, ångande nykokt potatis och hackad dill. Välkommen in i köket!
Jordgubbssallad – låt oss för en liten stund tänka helt nytt. Vi lämnar grädde och socker, öppnar sinnena och se där, sälta från ost och hm, svartpeppar. Välkommen in i köket!