Skottshot – energikick i snöglopp
Igår vår – idag!? Tung blötsnö och gråaste grått. Jag mixar ihop en gnallgrön skottshot, sveper den och blundar. Jo, det känns genast bättre. Välkommen in i köket!
Igår vår – idag!? Tung blötsnö och gråaste grått. Jag mixar ihop en gnallgrön skottshot, sveper den och blundar. Jo, det känns genast bättre. Välkommen in i köket!
Frasigaste frasvåfflan har en kort koncis ingredienslista. Man tittar på den och undrar…stämmer detta verkligen? Svar ja! Välkommen in i köket!
En tysk mattrend på ingång?! Kan var så och jag hoppar genast på med en av våra favoriter, flammkuchen. En variant av det älskade mat-på-bröd-temat. Välkommen in i köket!
Dressing – där har ni skillnaden. Det är den som får de gröna bladen att lyfta. Den tar ut tomaterna på en smaksaltomortal och agerar sidekick till de ordinära sockerärtorna. Idag vispar vi ihop en ljus örtdressing. Välkommen in i köket!
Nygrillat i vårvintertid. Bästa grilltipsen för kylslagna dagar. Dessutom toppingen som förvandlar korv och burgare till gourmetkäk.
Piadina – ett italienskt pannbröd, tunnbröd eller flatbread. Snabbt att röra ihop, kavla, pannsteka, fylla och servera. Välkommen in i köket!
Ärtrisotto – knallgrönt för alla sinnen. Vanliga frysta ärtor och en rejäl knippa ärtskott. Grötris, smör och lagrad ost. Vad tror ni! om det? Välkommen in i köket!
Skördetid och nysådd samma dag, av samma sorts grönsaker. Palsternacka och svartrot är vårgrödorna framför andra. Välkommen ut till lotten!
Vietnamesiska färsbiffar – på mitt sätt. Det ska vara chilihett, lite syrligt, sojamustigt och för den som vill korianderdoftande. Välkommen in i köket!
Pasta pangrattato – små knapriga brödsmulor till ångande het pasta. En italiensk klassiker med höga smaker och trevlig struktur. Men, smulor? Just precis. Välkommen in i köket!