Skördetider bland mina örtkryddor

4 juli, 2018
Kategori:
skogtillbord-örtkryddor-juni18

Vilken sommar! Tidig morgon och jag sticker ut till lotterna för att inspektera. Rensar lite, vattnar en pallkrage, plockar ihop lunchmaten och drar fingrarna genom de redan solvarma örtkryddorna. Doften är magisk och idag ska jag skörda.  Välkommen in i köket!

Läs mer

Riddare räddar gammalt bröd

29 juni, 2018
Kategori:
skogtillbord-riddare-juni18

Halvgammalt vitt matbröd. Lite torrt och småtrist. Eller kanellängden som vi skar giriga bitar av i förrgår. Idag är den inte lika upphetsande, men den kan bli. Vi satsar på riddare, fattiga och rika. Välkommen in i köket!

Läs mer

På vår midsommarbuffé

21 juni, 2018
Kategori:
skogtillbord-midsommarbuffé-juni18

Midsommarbuffé och vi har våra givna favoriter. Morfars sill, Krilles tårta och ni har era egna, men så finns lusten där att testa nytt. Vi vill hitta nya rätter att göra till våra och här kommer några somriga förslag. Välkommen in i köket!

Läs mer

Rödbetspicklade ägg till midsommarbuffé

20 juni, 2018
Kategori:
skogtillbord-pickladeägg-juni18

Kaboom! Midsommarafton är det definitiva startskottet. Nu är sommaren här! Vi dukar upp till buffé. Sill, lax, fina små kalvfärsbiffar, potatissallad och vackert rödbetspicklade ägg. Välkommen in i köket!

Läs mer

Flädersaft – nu blommar det

12 juni, 2018
Kategori:
skogtillbord-flädersaft-juni18

Jag kan inte slita mig. Perfekta klasar i ett sirligt spetsmönster. Och doften! Det här kan vara årets sensuellaste och mest romantiska kökssyssla. Nu blir det flädersaft. Välkommen in i köket!

Läs mer